Der Spiegel: Mii de fosti luptatori talibani ar fi intrat in Germania cu valul de migranti

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Mii de fosti luptatori talibani ar fi intrat in Germania in ultimii doi ani cu un val de peste un milion de migranti si refugiati, a relatat sambata revista Der Spiegel, citata de Reuters, informeaza AGERPRES.

Oficiul Federal pentru Migratie si Refugiati (BAMF) din Germania a informat responsabilii de securitate ca mii de migranti s-au identificat ca fosti insurgenti talibani in timpul procesului de depunere a cererilor de azil, potrivit revistei germane.

Der Spiegel adauga ca cel putin 70 de barbati afgani sunt cercetati de procurorul general federal al Germaniei, desi nu este clar daca toti sunt suspectati de a fi militanti talibani activi.

Sase sunt in detentie preventiva si audieri preliminare implicand mai multi altii urmeaza sa inceapa saptamana viitoare, potrivit revistei.

Nu a fost disponibil niciun comentariu imediat din partea oficiului pentru migratie sau procurorilor federali.

Guvernul cancelarului Angela Merkel, sub focul criticilor pentru a fi permis intrarea in tara a peste 1 milion de migranti, mai ales dupa mai multe atacuri teroriste avand legatura cu migranti anul trecut, a inceput deportarea grupurilor de solicitanti de azil afgani respinsi.

Merkel, care candideaza pentru al patrulea mandat in alegerile din 24 septembrie, a aparat in aceasta luna cresterea deportarilor de solicitanti de azil afgani respinsi, spunand ca toate celelalte tari din Uniunea Europeana fac acelasi lucru.

Ea a declarat ca aproximativ 55% dintre afgani au primit statut de refugiat in Germania, in timp ce 45% au fost respinsi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *