Deschiderea Jocurilor Nationale “Special Olympics Romania”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Momente emotionante, sambata, 3 iunie 2017, la Sala Sporturilor ”Lascar Pana” din municipiul Baia Mare. In ropote de aplauze, sportivii Special Olympics Romania au intrat organizati pentru deschiderea competitiilor, evident insotiti de parinti, antrenori, educatori si voluntari.

Evenimentul a fost prezentat de Dan Carpov, seful Biroului de Turism din cadrul Consiliului Judetean Maramures, iar sonorizarea intregii seri a fost asigurata de Fanfara Municipiului Baia Mare.

Consiliul Judetean Maramures este partener si coorganizator al Jocurilor Speciale Olimpice, alaturi de Primaria Municipiului Baia Mare si Fundatia Hope and Homes for Children Romania.

 

Este pentru prima data cand cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale se desfasoara in municipiul nostru, implicarea autoritatilor judetene si locale fiind una de exceptie.

Intrecerile sportive au inceput inca de sambata, 3 iunie 2017, competitiile desfasurandu-se la atletism, baschet, bocce si inot.

In mesajul sau de deschidere, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a aratat ca Baia Mare a redevenit capitala sportului romanesc.

”Avem atat de multi copii frumosi sositi aici, in Maramures, avem atat de multi oameni speciali si deosebiti care ne sunt alaturi. Sportul a reprezentat mereu pentru Baia Mare, pentru Maramures, o dragoste comuna impartasita de sportivi si suporteri, aici am scris o fila din istorie. Azi scriem o noua fila in sportul romanesc. Multumim Special Olympics Romania si Hope and Homes for Children Romania ca ne ofera sansa de a fi gazde bune pentru toti acesti sportivi minunati. Le doresc tuturor o competitie in care sa primeze fairplay-ul, deoarece colaborarea intre noi, toti cei care am ales sa ne implicam in reusita acestui eveniment a avut la baza buna intelegere”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Cristian Ispas, directorul Special Olympics Romania : ”Multumesc sportivilor, parintilor, antrenorilor ca au venit aici, in Baia Mare din atatea colturi ale tarii, la fel cum vin in fiecare an, in caravana, in orasul in care organizam Olimpiada Nationala pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale. Multumesc Hope and Homes for Children pentru invitatia de a ne afla aici, dar tin sa multumesc si partenerilor nostri, Consiliul Judetean Maramures si Primaria Municipiului Baia Mare pentru sprijinul logistic si material acordat pentru buna desfasurare a acestui eveniment frumos”.

La microfon au venit, pe rand, Marcela Gospodar, sportiva HHC, in varsta de numai 12 ani si baimareanul Andrei Cupsa, sportiv Special Olympics Romania. Alaturi de cei doi copii, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a declarat deschise Jocurile Olimpice Special Olympics Romania, Maramures, Baia Mare 2017.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2