Descinderi la membrii unei retele specializate in contrabanda cu tigari

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramures, impreuna cu jandarmi din cadrul Brigazii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca si cu sprijinul de specialitate al Serviciul Operatiuni Speciale Maramures, au efectuat 16 perchezitii domiciliare la diferite locatii de pe raza judetului Maramures, in cadrul unei actiuni complexe, avand ca obiectiv destructurarea unui grup infractional organizat, axat pe contrabanda cu produse accizabile din tutun de provenienta ucraineana.

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroului Teritorial Maramures, au demarat, incepand din anul 2013, activitati de monitorizare a unei grupari infractionale specializata in activitati ilicite de contrabanda cu produse accizabile din tutun, provenite din spatiul extracomunitar (Ucraina).

Gruparea era foarte bine organizata, fiecare membru avand roluri precise in derularea activitatilor infractionale, in ceea ce priveste trecerea tigarilor peste frontiera, transportul si depozitarea acestora in diferite locatii si comercializarea lor catre diferiti clienti.

“In urma monitorizarii activitatii infractionale, a fost retinuta cantitatea de 295.409 pachete (591 baxuri) de tigari de provenienta ucraineana, toate provenite din activitatile de contrabanda ale gruparii infractionale. Prejudiciul total in cauza se ridica la suma de peste 700.000 euro (peste 3.300.000 lei).

De asemenea, pana in prezent, s-a aplicat masura sechestrului asigurator in cauza asupra a noua autoturisme, a sumei de 5.200 euro si 64.630 lei.

Totodata, s-a avut in vedere faptul ca – in pofida unor capturi de bunuri traficate, efectuate de catre organele de urmarire penala pe parcursul cercetarilor – membrii gruparii s-au reorganizat de fiecare data si au continuat activitatile ilicite, manifestand constant o ostilitate vadita si adesea exprimata la adresa politistilor de frontiera.

In data de 23 mai 2018, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei – jud. Maramures, sub coordonarea procurorului din cadrul Biroului Teritorial Maramures din cadrul DIICOT, au pus in executare un numar de 16 mandate de perchezitie domiciliara la diferite locatii de pe raza judetului Maramures, apartinand membrilor gruparii.

In urma actiunii au fost descoperite si ridicate in vederea confiscarii tigari de provenienta ucraineana, diferite sume de bani (6.960 lei si 1.530 euro), 42 de telefoane mobile, 21 de cartele de telefonie mobila pentru retele ucrainene si romane, un pistol Air soft cu gaz, petarde si mai multe inscrisuri.

In cauza se desfasoara cercetari pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si contrabanda, fiind dispusa inceperea urmaririi penale fata de un numar de 59 de persoane, cetateni romani”, se arata intr-un comunicat de presa al ITPF Sighetu Marmatiei.

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au fost sprijiniti in activitatile de efectuare a perchezitiilor domiciliare de catre Gruparea Mobila de Jandarmi Cluj-Napoca si specialisti ai Serviciului de Operatiuni Speciale Maramures (Brigada Operatiuni Speciale Cluj Napoca).

Persoanele cercetate beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pe tot parcursul procesului penal si toate masurile dispuse au fost realizate in scopul bunei desfasurari a urmaririi penale, in interesul cercetarilor si in conformitate cu dispozitiile legale in materie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1