Desfasurarea alegerilor prezidentiale, prioritatea structurilor MAI din judet

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

La videoconferinta cu prefectii, subprefectii si structurile teritoriale, condusa de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela au fost abordate aspecte referitoare la organizarea alegerilor prezidentiale, respectiv problemele cu care se confrunta in activitatile zilnice.

”Activitatile din programul calendaristic, stabilit prin Hotarare de Guvern pentru desfasurarea alegerilor pentru Presedintele Romaniei la nivelul judetului nostru au fost finalizate. Toate cele 438 sectii de votare au fost verificate din punct de vedere al securitatii la incendiu. A fost realizat instructajul electoral pentru pentru presedintii si loctitorii sectiilor de votare, respectiv personalul tehnic(operatori).

Toate materiale pentru desfasurarea procesului electoral au fost pregatite pentru fiecare sectie de vot si realizat graficul de distribuire al acestor sub paza militarizata. Am transmis in teritoriu decizia Autoritatii Electorale Permanente ca urnele din sectiile de votare sa nu fie transparente. Impreuna cu presedintele Biroului Electoral Judetean nr.26 Maramures, judecator Violeta Codruta Alb au fost stabilite si emisa decizia pentru stabilirea sectiilor de votare arondate pentru Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, inclusiv locatia de pe strada Progesului, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rusdea”, Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, Spitalul de Recuperare Borsa si Spitalul Orasenesc Viseu de Sus”, a spus prefectul Vasile Moldovan, se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului – Judetul Maramures.

Pentru buna desfasurare a procesului electoral in aceste sectii, dar si la sectia arondata pentru persoanele incarcerate la Penitenciarul Baia Mare, care nu si-au pierdut prin sentinta definitiva drepturile electorale s-a procedat la suplimentarea numarului de operatori din fiecare sectie. Pacientii internati in spitale, dar si persoanele incarcerate in penitenciar pot depune pana cel mai tarziu in preziua votarii (intre orele 18.00-20.00) cererile pentru exprimarea optiunii electorale catre presedintele biroului sectiilor de votare arondate.

Judetul Maramures a primit 469.671 buletine de vot, din care au fost anulate (semnate si stampilate) 471 buletine de vot pentru a fi afisate in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare. De asemenea s-au primit 436069 timbre autocolante, 2190 stampile cu inscriptia ”Votat” si au fost confectionate 438 stampile de control.

Prefectul si subprefectul de Maramures se vor deplasa in teritoriu si vor verifica sectiile de votare pentru a se asigura de conditiile existente si de faptul ca procesul electoral se va desfasura in bune conditii.

Prioritatea in aceasta perioada este organizarea si desfasurarea in bune conditii a alegerilor prezidentiale, fapt pentru care impreuna cu structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne ne vom desfasura activitatea in sistem integrat, a mai precizat prefectul Vasile Moldovan.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *