Despre biciclistii si parcurile din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

Daca tot am inceput vineri cu articolul despre parcurile din Baia Mare, am sa continui astazi pe aceeasi tema, introducind de aceasta data un element nou si anume biciclistii. Va mai amintiti de scandalul de anul trecut legat de mersul pe bicicleta in Baia Mare?

Am tratat subiectul in acest articol. Pe scurt lucrurile s-au intimplat cam asa: anul trecut prin august consilierii locali din Baia Mare au votat o decizie care spunea ca:

Circulatia cu bicicleta pe aleile pietonale, pe aleile din parcuri, stranduri, in zonele verzi, pe aleile de pe malul Sasarului constituie contraventie si va fi pedepsita ca atare.

Orasul a fost impinzit de indicatoare care interziceau circulatia in spatiile verzi. S-a sesizat opinia publica dupa care a intervenit apoteotic primarul si decizia consiliului local a fost anulata.

Ca rezultat s-au trasat niste piste in Parcul Tineretului, indicatoarele au fost scoase si oamenii si-au vazut mai departe de viata lor.

Ieri treceam prin Parcul Municipal si am remarcat vechile indicatoare cu o doua actualizari: amenda de 1000 – 1500 lei prevazuta in hotarirea din 2009 a fost inlocuita cu una de 200 – 1000 lei pentru ciini, respectiv 200 – 500 lei pentru biciclisti conform deciziei din 2013.

Nu vreau sa dramatizez. Nu am auzit sa fi fost amendat vreun biciclist din Baia Mare pentru ca circula prin parc. Ceea ce vreau sa spun e faptul ca in alte orase lucrurile se intimpla un pic altfel.

Am fost luna trecuta in Bistrita si am observat doua aspecte interesante legate de parcul municipal de acolo: 1. bistritenii au piste de biciclete in parc si 2. accesul cu caini este permis atita timp cit acestia sint tinuti in lesa.

Si daca in Bistrita se poate, de ce nu s-ar putea si la noi? Sper ca acest articol va pune putin lucrurile in perspectiva mai ales ca mersul pe bicicleta pare sa fie din ce in ce mai popular in orasul de pe Sasar.

Andrei ALBU

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Vasile

    Ai grija stimate Andrei Albu. Ai scris rau despre primar, s-ar putea ca blogul tau sa fie atacat de hecari, cum a patit Rosiiiiianu. Ai grija. Nimeni n-are voie sa aduca nicio critica la adresa Printului Mostenitor, indiferent cat de infima sau cat de elegant este exprimata. Si doamne fereste sa ajungi la spitalul Imparatesei. Te va tine minte ca ai scris de rau despre Printisor. In rest, ai dreptate.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2