Destinatii de vacanta 2016: Fiordurile Scandinaviei

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

fiorduri norvegia.jpegAgentia Mara International Tour Baia Mare propune pentru luna iulie 2016 un tur de 10 zile in Scandinavia, unde principala atractie o reprezinta fiordurile. In cele ce urmeaza, prezentam principalele locatii ce vor fi vizitate in aceasta vacanta.

VACANTA IN SCANDINAVIA 10 ZILE, PLECARE IN 16 IULIE 2016, CU AVIONUL DIN CLUJ. VEZI AICI OFERTA

MARA-TOUR-logo-site-blue

Stockholm este capitala si cel mai mare oras din Suedia. Orasul este totodata resedinta regiunii administrative Stockholms län. Fiind capitala Suediei, Stockholm este sediul Guvernului si al Parlamentului. Este de asemenea orasul de resedinta al sefului statului, Regele Carol al XVI-lea Gustaf. Se spune ca orasul a fost fondat de Birger Jarl, cu scopul de a proteja Suedia de invazia maritima a fortelor straine si pentru a impiedica jefuirea unor cetati ca Sigtuna pe lacul Mälaren. Cimitirul Skogskyrkogården din Stockholm a fost inscris in anul 1994 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

stockholm

 

Oslo este capitala si cea mai populata comuna a Norvegiei. Are o populatie de 590.041 de locuitori si o suprafata de 426,9 km². Impreuna cu comunele provinciei (fylke) Akershus formeaza o zona metropolitana locuita de aproximativ 1,4 milioane de oameni. Iarna este lunga si relativ rece. Temperaturi sub 0 °C pot fi intalnite din septembrie pana in mai, cu ianuarie drept cea mai friguroasa luna, cu temperatura medie de -4.3 °C. Cea mai joasa temperatura inregistrata la Oslo a fost -27,1 °C in ianuarie 1942.

oslo

Göteborg este al doilea mare oras al Suediei dupa Stockholm. Este situat in sud-vestul Suediei, pe malul Marii Nordului, pe malul stramtorii Kattegat. Este un important centru comercial si nod de transporturi (in special navale si aeriene). Göteborg este si un important centru universitar, aici gasindu-se atat Universitatea din Göteborg, cea mai mare institutie de invatamant superior din Scandinavia, cat si Chalmers Tekniska Högskola. Deoarece estuarul la Marea Nordului al Göta Älv este foarte prielnic pentru activitate portuara, Göteborg este cel mai important port al Suediei.

goteborg

Copenhaga este capitala Danemarcei, fiind situata pe coasta orientala a insulei Sjælland si in mica insula Amager, fata in fata cu stramtoarea Øresund. Orasele suedeze Malmö si Landskrona se afla pe coasta opusa. Mica Sirena, amplasata pe o stanca rotunda din portul Langelinie, este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Danemarca. Sculptura, cu o inaltime de 1,25 m si o greutate de 175 kg, expusa festiv la data de 25 august 1913, este creatia sculptorului Edvard Eriksen.

copenhaga

Geirangerfjord, inclus in patrimoniul UNESCO, este unul dintre cele mai renumite fiorduri ale Norvegiei, cu privelisti incantatoare oferite de doua dintre cele mai pitoresti cascade: Brudesloret (Voalul Miresei) si Desyvsostrene (Cele 7 surori); Lysefjord, faimos pentru peisajele muntoase inedite.

Geirangerfjord

Sognefjord, cunoscut si ca Sognefjorden, este cel de-al doilea fiord ca marime din lume, dupa Scoresby Sund din Groenlanda, fiind in acelasi timp si cel mai mare fiord din Norvegia. Gura sa marina se gaseste la aproximativ 72 de kilometri de orasul Bergen, avand o adancime de circa 100 metri, dar fiordul are o profunzime de 203 kilometri in interiorul tarii ajungand pana la orasul Skjolden.

IBR-245202

Una dintre cele mai renumite cascade din Norvegia este Vøringsfossen, situata pe coasta de vest a Atlanticului. Lungimea ei este de aproximativ 182 de metri, daca vom tine cont si de partea usor inclinata a cascadei. Inaltime neta de cadere constituie 145 de metri – anume din aceasta altitudine apele turbulente ale cascadei Vøringsfossen, se revarsa in raul Bereya, care curge printr-un defileu ingust intre muntii stancosi impaduriti.

Vøringsfossen

La poalele celei mai inalte cascade din Norvegia, este amenajata o pista de observare, din care se poate vedea cat de repede se revarsa in jos, pe marginea stancii, curentul de apa, alba ca spuma.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1