Destinatii de vacanta 2016: Insula Malta, o locatie exotica si plina de farmec

PNL

malta6Pentru vara lui 2016, Agentia Mara International Tour Baia Mare a pregatit o noua oferta de nerefuzat. Destinatia propusa este Malta, unde doritorii pot petrece o vacanta de vis timp de sapte zile.

Republica Malta este o tara insulara din Europa de Sud, aceasta fiind un arhipelag in centrul Marii Mediterane, la 93 de kilometri sud de Sicilia, Italia si la 288 de kilometri nord de Tunisia.

OFERTA INSULA MALTA VARA 2016, CU AGENTIA MARA INTERNATIONAL TOUR BAIA MARE

MARA-TOUR-logo-site-blue

Malta este un stat cu o populatie de aproximativ 400.000 de locuitori, avand drept capitala orasul La Valetta. Statul maltez cuprinde sase insule: Malta, Gozo, Comino, insula Filfla (care inseamna “boaba de piper”), cele doua insule gemene St. Paul.

MALTA

Insula principala, Malta, este formata din cinci districte, Gozo si Comino constituindu-se impreuna intr-un al saselea. Cea de-a patra insula ca marime, nelocuita, a fost baza militara britanica, baza pe care acestia au dinamitat-o la parasirea ei: Filfla.

Valetta, capitala micutei tari, fortareata fantastica, capodopera a stilului baroc, a fost construita de cavalerii ioaniti in sec XVI. In Valletta sunt 32 de biserici si numeroase catedrale, palate care ii confera un farmec aparte. Fiecare are o poveste de spus si fiecare ne dezvaluie o particica din istoria bogata a capitalei: Palatul Marilor Maestri, Catedrala Sf Ion, Palatul arhiepiscopului, Muzeul de Arta, Teatrul Manoel, Fortul St Elmo, spitalul cavalerilor, astazi centru de conferinte. Pe strazile principale, Republic si Merchants street veti avea ocazia sa va delectati privirile cu antichitati, carti, tablouri, bijuterii si alte souveniruri.

Valletta-City-Pictures

De-a lungul litoralului de 136 kilometri, pe langa marea de un albastru intens se succed peisaje pitoresti, porturi aproape intime, golfuri izolate si salbatice, pesteri care invita la explorare, stanci abrupte si plaje nisipoase. Pe langa aceste frumuseti ale naturii trebuie sa ne gandim si la coplesitoarea bogatie pe care insula o are de oferit din punct de vedere istoric si cultural.

malta7

Insulele malteze au fost descrise ca un imens muzeu in aer liber. Fiecare oras, fiecare sat, fiecare zona inspira istorie, arta si placere de viata. Statiunile indragite Sliema, St Julian’s, Bugibba, Paceville, cu restaurantele, cafenelele, cluburile si alte numeroase posibilitati de divertisment asigura permanenta buna dispozitie a turistilor.

malta5

Insula si locuitorii ei emana o placere de viata aproape palpabila. Pe perioada “festelor” tara se metamorfozeaza intr-o scena uriasa cu actori multi, colorati, focuri de artificii, concerte, teatre, spectacole. Atmosfera si vraja acestor “feste” este molipsitoare.

MALTA2

Pentru iubitorii sporturilor insulele ofera nenumarate posibilitati: golf, tenis, calarie, sporturi extreme, si o gama variata de sporturi nautice de la yachting pana la surfing si diving.

Istoria milenara a Maltei nu inseamna doar situri arheologice. Ea se reflecta si in bucataria malteza, deserturile insularilor fiind celebre pentru ca sunt preparate in casa cu ingrediente proaspete.

cassata-milaneza

Majoritatea prajiturilor si dulciurilor pe care le gasesti in Malta sunt mostenite de la vecinii sicilieni. Cassata, micile prajiturele din pasta de migdale, umplute cu ricotta dulce si garnisite cu fructe confiate sunt o delicatesa siciliana.

MARA-TOUR-logo-site-blue

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1