Destinatii de vacanta 2016: Pe urmele Vikingilor, in capitalele nordice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

osloAgentia Mara International Tour Baia Mare vine cu o noua oferta pentru anul 2016: circuit in capitalele nordice.

Traseul propus este Malmo – Copenhaga – Goteborg – Oslo – Uppsala – Stockholm – LUND, plecarea urmand sa aiba loc cu avionul din Cluj.

Citeste mai jos detaliile traseului propus de Agentia Mara International Tour Baia MareVEZI AICI OFERTA COMPLETA

MARA-TOUR-logo-site-blue

Ziua 1 (16.08): Cluj-Napoca – Malmo – Copenhaga

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul „Avram Iancu” – Cluj-Napoca la ora 11:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu decolare la ora 13:30. Sosire la Malmo la ora locala 14:35. Transfer la Copenhaga cu traversarea celebrului pod Oresund, o megaconstructie (8 km la suprafata si 4 km prin tunel) ce leaga Suedia de Danemarca. Timp liber: Sugestii: croaziera cu vaporasul pe canalele orasului, vizite la muzeele din centru (Ny Carlsberg Glyptotek – muzeu de arta, Palatul Rosenborg, care adaposteste mai multe colectii – picturi, tapiserii, mobila, argintarie, portelanuri, bijuterii – apartinand familiei regale (pret informative intrare: 11 EURO/persoana). Cazare la hotel 4*.  Seara, optional, vizita in parcul de distractii Tivoli.

malmo

Ziua 2 (17.08): Copenhaga – Roskilde  – Copenhaga

Mic dejun. Tur panoramic (3 ore) cu autocarul si pietonal in capitala daneza pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram Primaria, Palatul Christiansborg, Nyhavn (vechiul port), Amalienborg (Palatul Regal),Mica Sirena(biletele de intrare la obiective nu sunt incluse). Dupa-masa, excursie la Roskilde, vechea capitala a Danemarcei, unde se pot vizita: Catedrala, simbol al trecutului istoric glorios si necropola a regilor, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO (pret informative intrare: 8 EURO/persoana) si Muzeul corabiilor vikinge(pret informativ intrare: 16 EURO/persoana), care adaposteste ramasitele a cinci corabii, scufundate in fiordul din fata orasului in jurul anului 1000, pentru a proteja capitala vikingilor danezi de invadatorii norvegieni. Seara: plimbare pe Stroget – principala strada pietonala  si comerciala din centrul orasului. Cazare la hotel 4*.

Copenhaga

Ziua 3 (18.08): Copenhaga – Helsingor – Helsingborg – Goteborg – Oslo (560 km)

Mic dejun. Deplasare spre Oslo cu oprire la Helsingor pentru a admira Castelul Kronborg, cel mai renumit castel renascentist al Danemarcei, cadrul romantic folosit de William Shakespeare pentru celebra sa drama „Hamlet” (pret informativ intrare: 14 EURO/persoana). Traversare cu ferryboat-ul la Helsingborg. Continuarea drumului prin Suedia, cu oprire in orasul Goteborg, al doilea oras ca marime al tarii si mare port scandinav. Vom face un scurt tur panoramic cu autocarul si apoi pietonal in zona centrala pentru a admira Primaria, Bursa si Catedrala. Continuarea drumului spre Oslo. Cazare la hotel 4*.

Helsingborg

Ziua 4 (19.08): Oslo

Mic dejun. Tur de oras cu autocarul. Se viziteaza Trambulina olimpica Holmenkollen, pentru a admira panorama fiordului Oslo, Parcul Frogner, unde se afla 227 de sculpturi monumentale realizate de Gustav Vigeland, cel mai renumit sculptor norvegian. Se continua periplul cu insula Bygdoy, pentru a vizita muzeele cu tematica marina – Muzeul corabiilor vikinge, Muzeul Fram si Muzeul Kon-Tiki (pret informativ intrari muzee: 15 EURO/persoana/muzeu). In centrul orasului se viziteaza Primaria (interior), unde se acorda Premiul Nobel pentru Pace, celebrul bulevard Karl Johans gate, care strabate centrul orasului si pe care se insira cladirile Parlamentului, Universitatii, Teatrului National si Palatul Regal. In timpul liber de dupa amiaza va recomandam Galeria Nationala (pret informativ intrare: 8 EURO/persoana),  unde sunt expuse tablouri ale lui Edward Munch, cel mai celebru pictor norvegian, reprezentant al expresionismului,Fortareata Akershus (pret informativ intrare: 10 EURO/persoana), cheiul portuar unde acosteaza vasele de croaziera si unde se gasesc restaurante cu specific pescaresc. Cazare la hotel 4*.

oslo 2

Ziua 5 (20.08): Oslo – Örebro – Uppsala – Stockholm (570 km)

Mic dejun. Deplasare spre Suedia prin Karlstadt. Scurta oprire la Örebro pentru a admira Castelul situat in centrul orasului, Biserica Sf. Nicolae si Primaria. La Uppsala, capitala eclesiastica si universitara a tarii, se viziteaza celebra Catedrala (in functie de ora de sosire) – cea mai mare din nordul Europei, loc de incoronare si necropola a regilor suedezi, Universitatea si parcul. Cazare la hotel 4*.

Uppsala

Ziua 6 (21.08):  Stockholm

Mic dejun. Vom incepe turul de oras cu vizita Primariei, unde are loc banchetul cu ocazia decernarii premiilor Nobel (pret informativ intrare: 14 EURO/persoana). Continuam traseul cu Parlamentul, Opera si apoi pietonal cu Palatul Regal(pret informativ intrare: 20 EURO/persoana), Catedrala si Orasul vechimedieval (Gamla Stan) (biletele de intrare la obiectivele turistice nu sunt incluse). Pe insula Djurgarden, una din cele 14 de insule pe care este asezat orasul Stockholm, se poate vizita Muzeul Vasa(pret informativ intrare: 15 EURO/persoana) – atractia turistica numarul unu a capitalei suedeze, aici fiind expusa singura corabie originala din secolul XVII, scufundata in ziua lansarii si scoasa la suprafata dupa mai bine de 300 de ani. Tot pe insula exista si alte atractii turistice: Skansen – Muzeul etnografic in aer liber, primul muzeu de acest fel deschis in lume (pret informativ intrare: 12 EURO/persoana) si Muzeul ABBA, inaugurat recent (pret informativ intrare: 22 EURO/persoana). Optional croaziera prin arhipelag, pe sub podurile orasului (pret informativ 38 EURO/persoana). Cazare la hotel 4*.

stockholm

Ziua 7 (22.08):  Stockholm – Lund  (610 km)

Mic dejun. Deplasare pe ruta Norrkopink – Linkoping –Jonkoping – Lund – centru religios, politic si cultural in Evul Mediu. Aici vom vizita celebra catedrala din secolul XII, dotata cu un ceas astronomic din secolul XIV. Tot aici se afla si a doua universitate ca marime din Suedia. Cazare la hotel 4*.

lund

Ziua 8 (23.08):  Lund – Malmo (80 km) – Cluj-Napoca

Mic dejun. Ora 11:00 transfer la aeroportul din Malmo. Decolare la ora 15:05 si sosire la Cluj-Napoca la ora 18:05.

MARA-TOUR-logo-site-blue

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/ 0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *