Destinatii de vacanta: China-Hong Kong-Macao, de la clasic la modern

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Pentru sfarsitul lui 2016, mai precis luna noiembrie, Agentia Mara International Tour Baia Mare propune o vacanta de 12 zile in indepartata China.

China reprezinta o regiune culturala puternic legata de civilizatia antica ce a dominat aceste locuri. Aceasta entitate multinationala se extinde in majoritatea Asiei de Est. In cele ce urmeaza redam o parte din locatiile ce urmeaza a fi vizitate, conform site-ului mara-tour.ro.

VACANTA IN CHINA, OFERTA SPECIALA 1.495 EURO – PLECARE DIN BUCURESTI, 7 NOIEMBRIE 2016

MARA-TOUR-logo-site-blue

Astazi Beijingul ne rasfata cu magnificele sale monumente: Piata Tiananmen, devenita simbol al orasului, cea mai mare piata publica din lume si Orasul Interzis, impresionant complex de palate intins pe o suprafata de  32 ha, resedinta a imparatilor chinezi din dinastiile Ming si Qing timp de peste 500 de ani.

Tiananmen with chairmen Mao portrait, Tiananmen Square, Beijing, China

In Piata Tiananmen poate fi admirata Poarta Pacii Celeste, loc pentru urmarirea paradelor militare, cu uriasul portret al lui Mao, Monumentul Eroilor Neamului, ridicat in memoria revoltei studentilor din anul 1989 si Mausoleul Presedintelui Mao, construit dupa moartea acestuia, in 1976. Urmeaza apoi Zijin Cheng (Orasul Interzis), construit de imparatul Yongle cand a mutat capitala la Beijing in anul 1421. Complexul cuprinde o serie de cladiri si sali separate de trecatori, exact ca un mic oras, spunandu-se ca  este alcatuit din 9.000 de incaperi si 800 de cladiri.

Intr-o alta zi va fi vizitat Wanli Changchrng (Marele Zid Chinezesc), conceput pentru a apara China in fata invaziilor mongole, si care se intinde peste China de Nord pe 6.300 kilometri, urmand contururile dealurilor si muntilor. Sectiuni din zid au fost restaurate in apropierea Beijingului, inspirand si astazi admiratia vizitatorilor. Dupa amiaza va fi strabatut Drumul Sacru catre Mormintele dinastiei Ming, strajuit de statui impunatoare.

marele zid chinezesc

Unul dintre cele mai importante situri arheologice descoperite in secolul al XX-lea este “Armata Razboinicilor de Teracota”, ale carui origini se intind in negura vremurilor de acum 2000 de ani. Au fost realizate peste 8.000 de statui de lut (fiecare in parte fiind unicat) reprezentand razboinici si cai in marime naturala, cu scopul de a il proteja in viata de dupa moarte pe Qinshi Huangdi, primul imparat al Chinei.

Soldatii-de-teracota-China

Shanghai este cel mai mare oras din China si un centru important comercial in Asia. O macheta gigant a orasului este vizibila intr-o cladire speciala din Piata Poporului. La ora actuala, orasul se mandreste deja cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in noul cartier Pudong. Orasul contribuie cu aproximativ de 20-25% la bugetul national total, fiind acum cel mai dezvoltat oras din China.

shanghai

Hong Kong este o regiune autonoma de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, inconjurata geografic pe 3/4 de Delta raului Perlelor si Marea Chinei de Sud. Orasul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial si financiar de prim rang in lume, avand o populatie de 7 milioane de locuitori. Clima este foarte calda si umeda, dar cu toate acestea, turistul care se aventureaza pe strazile acestui oras va ramane impresionat de ritmul de viata alert al acestui oras, intalnind la tot pasul cladiri moderne si foarte inalte, aici aflandu-se cea mai inalta cladire din Asia.

Macao este un mic teritoriu pe coasta de est a Chinei. Se afla la 70 kilometri sud-vest de Hong Kong si la 145 kilometri de Guangzhou. Este una dintre cele mai vechi colonii europene din China, datand inca din secolul al XVI-lea. Guvernul portughez a transferat Republicii Populare Chineze suveranitatea asupra acestei regiuni in 1999, si este momentan condusa ca o Regiune Administrativa Speciala a Republicii Populare Chineze.

macao

Alaturi de relicvele istorice coloniale, cele mai mari atractii in Macau sunt cazinourile. Intre Hong Kong si Macau exista 24 de ore pe zi, zilnic, un sistem bine pus la punct de transporturi.

MARA-TOUR-logo-site-blue

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1