Destinatii de vacanta: Circuit China cu croaziera pe fluviul Yangtze

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

china-marele-zidAgentia Mara International Tour Baia Mare propune un circuit in China in perioada 2-13 octombrie 2017, cu croaziera pe fluviu Yangtze.

China reprezinta o regiune culturala puternic legata de civilizatia antica ce a dominat aceste locuri. Aceasta entitate multinationala se extinde in majoritatea Asiei de Est.

CIRCUIT CHINA, DE LA BEIJING LA SHANGHAI SI CROAZIERA PE FLUVIUL YANGTZE. AVION DIN CLUJ – VEZI AICI OFERTA

MARA-TOUR-logo-site-blue

Astazi Beijingul ne rasfata cu magnificele sale monumente: Piata Tiananmen, devenita simbol al orasului, cea mai mare piata publica din lume si Orasul Interzis, impresionant complex de palate intins pe o suprafata de  32 ha, resedinta a imparatilor chinezi din dinastiile Ming si Qing timp de peste 500 de ani.

tiananmens-square

In Piata Tiananmen poate fi admirata Poarta Pacii Celeste, loc pentru urmarirea paradelor militare, cu uriasul portret al lui Mao, Monumentul Eroilor Neamului, ridicat in memoria revoltei studentilor din anul 1989 si Mausoleul Presedintelui Mao, construit dupa moartea acestuia, in 1976. Urmeaza apoi Zijin Cheng (Orasul Interzis), construit de imparatul Yongle cand a mutat capitala la Beijing in anul 1421. Complexul cuprinde o serie de cladiri si sali separate de trecatori, exact ca un mic oras, spunandu-se ca  este alcatuit din 9.000 de incaperi si 800 de cladiri.

orasul-interzis-china

Intr-o alta zi va fi vizitat Wanli Changchrng (Marele Zid Chinezesc), conceput pentru a apara China in fata invaziilor mongole, si care se intinde peste China de Nord pe 6.300 kilometri, urmand contururile dealurilor si muntilor. Sectiuni din zid au fost restaurate in apropierea Beijingului, inspirand si astazi admiratia vizitatorilor. Dupa amiaza va fi strabatut Drumul Sacru catre Mormintele dinastiei Ming, strajuit de statui impunatoare.

marele-zid-chinezesc

Shanghai este cel mai mare oras din China si un centru important comercial in Asia. O macheta gigant a orasului este vizibila intr-o cladire speciala din Piata Poporului. La ora actuala, orasul se mandreste deja cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in noul cartier Pudong. Orasul contribuie cu aproximativ de 20-25% la bugetul national total, fiind acum cel mai dezvoltat oras din China.

shanghai

Yangtze sau Chang JiangIantziIantziIantzi este al treilea fluviu din lume ca lungime, masurand peste 6.000 de kilometri, dintre care 2.800 kilometri navigabili. Este cel mai lung fluviu din Asia si al treilea din lume din punct de vedere al debitului de apa (dupa Amazon si Congo). Cursul lui se afla in intregime pe teritoriul Chinei. Se varsa in Marea Chinei de Est la 23 km nord de orasul Shanghai. Prin Marele Canal Chinez este legat de fluviul Huang He.

0-0-yangtze

Xi’an, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben are o istorie de 3 000 de ani, a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo sau Roma.

china-xian

Celebra Armata de Teracota a imparatului Qin Shi Huagandi este una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid.

armata-de-teracota

In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropati in anul 210 i.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul

 

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *