Destinatii de vacanta: Circuit Elvetia, Alpi si Castelele Bavareze

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Un nou circuit pe traseul Elvetia-Alpi si castelele Bavareze este una din propunerile Agentiei Mara International Tour Baia Mare pentru vara 2017. Plecarea urmeaza sa se faca in data de 11 august din Cluj.

CIRCUIT ELVETIA-ALPI-CASTELELE BAVAREZE – VEZI AICI OFERTA COMPLETA

MARA-TOUR-logo-site-blue

 

Innsbruck este un oras din sud-vestul Austriei si capitala provinciei Tirol. Situat pe raul Inn, este un centru celebru pentru sporturile de iarna. Orasul isi datoreaza numele unui pod pazit de pe Inn: acesta a rezultat din combinarea cuvintelor “Inn” si “Brũcke“, adica „Podul Innului”. Orasul este marginit la nord cu lantul nordic al muntilor Karwendel si la sud de zona prealpina a lantului central al munteluiPatscherkofel din Alpii Tuxer. La marginea de vest a orasului se afla valea raului Inn care il desparte de masivul Martinswand.

Salzburg (populatie 150.000 in 2006) este al patrulea oras ca marime din Austria, capitala a statului federal Salzburg. Orasul Vechi (Altstadt) din Salzburg, cu arhitectura sa baroca renumita in intreaga lume, are unul din cele mai bine pastrate centre din lumea germanica, fiind inscris ca Loc din patrimoniul mondial pe Lista UNESCO din 1997.

Castelul Neuschwanstein este un castel in stil romantic – renascentist construit la sfarsitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de langa Füssen (in sud-vestulBavariei, Germania). Palatul a fost comandat de regele Ludovic al II-lea al Bavariei ca un refugiu si ca un omagiu adus luiRichard Wagner. Contrar parerilor comune, Ludovic a platit lucrarile de constructie ale palatului din averea sa personala si imprumuturi extinse, nu cu fonduri publice bavareze.

neuschwanstein castel

Cascada Rinului, denumita mai demult si Grosser Laufen (comparatie cu Kleinen Laufen din Laufenburg) este, alaturi de Dettifoss (de doua ori mai inalta, insa cu un debit de apa pe jumatate) cea mai mare cascada din Europa. Se afla in Elvetia, intre comunele Neuhausen am Rheinfall din cantonul Schaffhausen (pe malul din dreapta) si Laufen-Uhwiesen din cantonul Zürich (pe malul din stanga), la patru kilometri de orasul Schaffhausen.

cascada rinului

Geneva este un oras elvetian situat in extremitatea vestica a tarii, capitala acantonului cu acelasi nume. Geneva este situata pe malul celui mai mare lac din Europa, lacul Leman (lacul Geneva). In Geneva raurile Ron si Arve se varsa in lacul Leman. Direct la marginea lacului s-au strans multe banci, mari hoteluri (palate), magazine de ceasuri si bijuterii. Conform unui studiu publicat de compania de consultanta americana Mercer Human Resource Consulting, Geneva ocupa primul loc (la egalitate cu Zürich) in lista oraselor cu cea mai buna calitate a vietii.

Geneva

Matterhorn (Mont Cervin, Monte Cervino), situat langa Zermatt, la granita dintre Italia si Elvetia in Alpii Pennini, este unul dintre cei mai vestiti si mai deosebiti munti din lume. Are forma unei piramide abrupte si inclinate, al carui perete estic este aproape vertical si care se ridica la o altitudine de aproape 1000 de metri deasupra ghetarilor. Popularitatea varfului Matterhorn se datoreaza in mare masura faptului ca o perioada indelungata acesta a fost considerat imposibil de cucerit.

Matterhorn

Montreux, frumos aranjat in trepte ce coboara spre lacul Geneva/Leman, aflat inspre partea franceza, cu o atmosfera eleganta si luxoasa, si o priveliste ce ar taia oricui rasuflarea.

Montreux mai este numit si “Perla Rivierei Elvetiene”. Pentru amatorul de vestigii neaparat de vizitat este castelul Chillon, unul dintre cele mai populare monumente ale Elvetiei.

 

 

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Reclame home 1
Data curenta: ’25/05/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *