Destinatii de vacanta: Circuit Elvetia, Bavaria si Coasta de Azur

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bavaria peisajUn nou circuit de vis este propunerea Agentiei Mara International Tour Baia Mare: Elvetia-Bavaria-Coasta de Azur (plecare din 26 iunie si 19 august). In cele ce urmeaza vom prezenta cateva din locatiile ce urmeaza a fi vizitate.

CIRCUIT ELVETIA-BAVARIA-COASTA DE AZUR. PLECARE CU AUTOCARUL DIN CLUJ, VEZI AICI OFERTA

MARA-TOUR-logo-site-blue

Viena este situata in extremitatea rasariteana a Austriei, in landul (regiunea autonoma) Viena, si este traversat de Dunare. Regiunea autonoma Viena este, cu cei aproape doua milioane de locuitori ai sai, ce reprezinta un sfert din populatia totala a Austriei, al zecelea oras ca marime din cadrul Uniunii Europene. Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice si al operei. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms si Anton Bruckner si altii, au lucrat la Viena, iar Antonio Vivaldi a murit aici. Johann Strauss-fiul si familia sa au creat valsurile in Viena.

viena

Innsbruck este un oras din sud-vestul Austriei si capitala provinciei Tirol. Situat pe raul Inn, este un centru celebru pentru sporturile de iarna. Orasul isi datoreaza numele unui pod pazit de pe Inn: acesta a rezultat din combinarea cuvintelor „Inn” si „Brũcke„, adica „Podul Innului”. Orasul este marginit la nord cu lantul nordic al muntilor Karwendel si la sud de zona prealpina a lantului central al munteluiPatscherkofel din Alpii Tuxer. La marginea de vest a orasului se afla valea raului Inn care il desparte de masivul Martinswand.

innsbruck-tirol-202mo

Castelul Neuschwanstein este un castel in stil romantic – renascentist construit la sfarsitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de langa Füssen (in sud-vestulBavariei, Germania). Palatul a fost comandat de regele Ludovic al II-lea al Bavariei ca un refugiu si ca un omagiu adus luiRichard Wagner. Contrar parerilor comune, Ludovic a platit lucrarile de constructie ale palatului din averea sa personala si imprumuturi extinse, nu cu fonduri publice bavareze.

neuschwanstein castel

Cascada Rinului, denumita mai demult si Grosser Laufen (comparatie cu Kleinen Laufen din Laufenburg) este, alaturi de Dettifoss (de doua ori mai inalta, insa cu un debit de apa pe jumatate) cea mai mare cascada din Europa. Se afla in Elvetia, intre comunele Neuhausen am Rheinfall din cantonul Schaffhausen (pe malul din dreapta) si Laufen-Uhwiesen din cantonul Zürich (pe malul din stanga), la patru kilometri de orasul Schaffhausen.

cascada rinului

Geneva este un oras elvetian situat in extremitatea vestica a tarii, capitala acantonului cu acelasi nume. Geneva este situata pe malul celui mai mare lac din Europa, lacul Leman (lacul Geneva). In Geneva raurile Ron si Arve se varsa in lacul Leman. Direct la marginea lacului s-au strans multe banci, mari hoteluri (palate), magazine de ceasuri si bijuterii. Conform unui studiu publicat de compania de consultanta americana Mercer Human Resource Consulting, Geneva ocupa primul loc (la egalitate cu Zürich) in lista oraselor cu cea mai buna calitate a vietii.

Geneva

Matterhorn (Mont Cervin, Monte Cervino), situat langa Zermatt, la granita dintre Italia si Elvetia in Alpii Pennini, este unul dintre cei mai vestiti si mai deosebiti munti din lume. Are forma unei piramide abrupte si inclinate, al carui perete estic este aproape vertical si care se ridica la o altitudine de aproape 1000 de metri deasupra ghetarilor. Popularitatea varfului Matterhorn se datoreaza in mare masura faptului ca o perioada indelungata acesta a fost considerat imposibil de cucerit.

Matterhorn

Principatul Monaco, cunoscut cu numele de Munegu in dialectul local, este a doua cea mai mica tara din lume, situata intre Marea Mediterana si Franta, pe Riviera franceza sau Coasta de Azur. Constand mai ales din vechiul oras Monaco si zonele construite ulterior, este si cea mai dens populata tara din lume.

monaco

Principatul este inconjurat pe trei laturi de regiunea francezaProvence-Alpes-Côte d’Azur, iar relieful sau consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63 metri peste nivelul marii.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2