Destinatii de vacanta: Circuit Liguria – Elvetia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

liguriaAgentia Mara International Tour Baia Mare propune un circuit de sapte zile in Liguria – Elvetia, plecarile urmand sa se faca in 27 iunie si 8 august.

Traseul este urmatorul: Ljubljana – Padova – Verona – Milano – Genova – Monaco – Nice – San Remo – Cinque Terre Aosta – Annecy – Chamonix-Mont Blanc – Montreux – Berna – Zurich – Sankt Gallen – Liechtenstein – Melk. In cele ce urmeaza, prezentam cateva din locatiile ce vor fi vizitate.

CIRCUIT LIGURIA – ELVETIA, CU AGENTIA MARA INTERNATIONAL TOUR. VEZI AICI OFERTA

MARA-TOUR-logo-site-blue

Ljubljana este capitala Sloveniei si, in acelasi timp, cel mai mare oras din tara. Este plasat in centrul tarii, istoric parte a Carniolei Interioare si este un oras de dimensiune medie cu aproximativ 280,000 de locuitori. Conform legendei grecesti, eroul Iason si argonautii sai, dupa ce au gasit lana de aur in Colchis, au luat-o spre nord navigand pe Dunare, in loc sa se intoarca spre Marea Egee. Navigand in sus, se spune ca au mers spre raul Sava si apoi la izvorul raului Lublianica. Au debarcat pentru a-si cara barca la Marea Adriatica, inspre vest, pentru a ajunge inapoi acasa. Intre orasele Vrhnika si Ljubljana, argonautii au gasit un lac inconjurat de o mlastina. Acolo se spune ca Iason a invins un monstru. Acel monstru era dragonul care astazi este prezent pe stema si steagul orasului.

ljubljana

Verona este un oras din Italia din regiunea Veneto. El este capitala provinciei Verona si inregistra in 2008 un numar de 265.245 locuitori. Verona e vizitata in fiecare an de peste 100 milioane turisti, multi dintre ei straini, pentru bogatia sa artistica si diversele manifestari anuale, cum ar fi stagiunea lirica areniana. Orasul datoreaza importanta sa socio-economica, pozitiei sale geografice si dispunerii hidrografice. Intre monumentele cele mai cunoscute din oras se numara Arena (Arena di Verona) si casa Julietei (Casa di Giulietta).

VeronaMilano este principalul oras din Italia de nord. Se afla pe campiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei. Milano este de asemenea recunoscut ca una din capitalele modei si design-ului, metropola Lombardiei fiind faimoasa prin casele de moda si cochetele ei magazine, cum ar fi cele de pe via Montenapoleone sau din renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo (considerata a fi cel mai vechi shopping mall al lumii). Datorita patrimoniului sau cultural de mare valoare, Milano beneficiaza din plin si de aceasta oportunitate fiind vizitat anual de mii de turisti.

milano

Montreux, frumos aranjat in trepte ce coboara spre lacul Geneva/Leman, aflat inspre partea franceza, cu o atmosfera eleganta si luxoasa, si o priveliste ce ar taia oricui rasuflarea. Montreux mai este numit si „Perla Rivierei Elvetiene”. Pentru amatorul de vestigii neaparat de vizitat este castelul Chillon, unul dintre cele mai populare monumente ale Elvetiei.

Montreux

Chamonix-Mont-Blanc este un oras in Franta, in departamentulHaute-Savoie, in regiunea Ron-Alpi. Cunoscut la nivel mondial, Chamonix este considerat „Mecca” alpinismului si al sporturilor montane. Numit Chamonix in limbajul curent, orasul se situeaza in partea de nord a Alpilor, la poalele Masivului Mont-Blanc, foarte aproape de punctul comun de frontiera dintre Franta, Elvetia si Italia. Chamonix Mont-Blanc este a patra comuna ca marime din Franta, cu o suprafata de 245 km². Varful Mont Blanc (4808,75 m) se situeaza pe teritoriul comunei invecinate, Saint-Gervais-les-Bains, foarte aproape de granita dintre cele doua.

Chamonix-Mont-Blanc

Zurich, un spectacol al ochilor, care iti ofera lanturi de magazine luxoase, aflate pe artera ce taie orasului in doua, cea mai animata si mai lunga artera comerciala; de pe ea poti intra oricand pe strazile laterale unde, pe partea stanga cum pornesti dinspre gara feroviara, intri intr-un labirint de stradute inguste, medievale, unde se pot vedea, incrustate intr-un zid, pe o bucata de marmura, inscriptii in limba latina care cuprind cea mai veche mentiune a denumirii orasului pe care i-au atribuit-o romanii: Turicum, ce candva a fost localitate intemeiata de catre acestia.

zurich

Liechtenstein se invecineaza cu Elvetia la vest si la sud si cu Austria la est si la nord. Are o suprafata putin mai mare de 160 km² si o populatie de circa 37.000 de locuitori. Impartit in 11 comune, capitala sa este Vaduz, iar cel mai mare oras este Schaan.

Liechtenstein

Tara alpina, Liechtenstein este predominant muntoasa, fiind o destinate de sporturi de iarna. Mai multe zone cultivate si mici ferme se gasesc atat in sud (Oberland, tara de sus) si nord (Unterland, tara de jos).

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2