Destinatii de vacanta: Circuit SUA – Coasta de Vest

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 17-27 octombrie 2017, Agentia Mara International Tour Baia Mare propune un circuit pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, pe traseul San Francisco – Monterey – Carmel – Santa Maria – Los Angeles – Las Vegas.

CIRCUIT SUA-COASTA DE VEST 2017. PLECARE CU AVIONUL DIN CLUJ – VEZI AICI OFERTA

MARA-TOUR-logo-site-blue

San Francisco este cel de-al patrulea oras ca marime din California si cel de-al doilea mare oras dupa densitate din Statele Unite ale Americii,  avand in 2006 o populatie estimata la 800 000 de locuitori. San Francisco este situat in varful peninsulei San Francisco si este locul central al ariei geografice numita San Francisco Bay Area.

san francisco downtown district

In 1776, emigrantii spanioli s-au stabilit in varful peninsulei San Francisco, construind o fortareata la Golden Gate si o parohie numita in cinstea Sfantului Francis din Assisi. Ca rezultat al goanei dupa aur in California in 1848, orasul a intrat intr-o perioada de crestere rapida. Dupa ce a fost devastat de cutremurul si incendiul din 1906, orasul a fost reconstruit rapid, parca din propria cenusa.

san francisco fortareata

San Francisco e faimos pentru fenomenul de ceata care dureaza uneori cateva luni, pentru dealurile cu pante abrupte, pentru combinatia de arhitectura victoriana si arhitectura moderna, pentru pozitia sa peninsulara, inconjurat de oceanul Pacific si de Golful San Francisco. Cele mai cunoscute monumente si locuri de vizitat sunt podul Golden Gate, insula Alcatraz, tramvaiele trase de cablu din San Francisco, cladirea Transamerica Pyramid, Coit Tower si cartierul chinezesc.

transamerica pyramid

Golden Gate este primul lucru cu care asociem orasul San Francisco, fiind unul dintre cele mai fotografiate poduri din intreaga lume datorita frumusetii sale. Podul Golden Gate este un pod suspendat ce se afla la intrarea Golfului San Francisco in Oceanul Pacific. Constructia sa a durat 4 ani, intre 1933 si 1937 si este realizat complet din fier. Milioane de turisti ajung in San Francisco si merg la podul Golden Gate pentru a se poza acolo, pentru a avea o amintire legata de acest oras incantator.

golden gate

Monterey este un oras de pe coasta Pacificului in comitatul Monterey, statul California, SUA. El este amplasat pe o peninsula in golful Monterey Bay la altitudinea de 8 m deasupra n.m., ocupa o suprafata de 30,4 km², din care 21,9 km² este uscat. Orasul avea in anul 2006 o populatie de 30.161 loc. Monterey se afla la 185 km nord de San Francisco si la ca. 560 km sud de Los Angeles. Azi sursa economica principala a orasului este turismul.

Los Angeles, cunoscut ca L.A.este cel mai mare oras din statul California si al doilea ca marime a populatiei din Statele Unite, fiind intrecut doar de New York City. Extinderea enorma a zonei urbane a facut din Los Angeles orasul cu cea mai mare arie de intindere din Statele Unite. Economia orasului se bazeaza pe o diversificare foarte mare a industriei. De fapt, statul California reprezinta o putere economica clasificata la nivel mondial de state pe locul 7, iar economia orasului Los Angeles contribuie semnificativ la cea a Californiei.

Las Vegas, colocvial numit doar „Vegas”, este cel mai mare oras din statul Nevada al Statelor Unite ale Americii si capitala comitatului Clark.

Este cunoscut ca una dintre cele mai populare destinatii turistice. Intrucat statul Nevada nu percepe taxe pe tranzactii, Las Vegas este cunoscut international ca un oras de vacanta cu hoteluri si locuri de odihna, magazine si faimoase cazinouri. Constuctia orasului a inceput in anul 1905, iar localitatea a obtinut titlul administrativ de oras in 1911.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

 1. Alin Ciochina

  Buna ziua,
  As fi onorat sa lucrez cu Dvs ca ghid pentru circuite SUA, Canada, Alaska. Referinte: OMNIA Turism, Dl. George Negru.
  Cu multumiri,
  Alin Ciochina
  tel. 0729602086

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole