Destinatii de vacanta: Creta, plaja pe insula lui Zeus

PNL

Creta ramane si in 2017 una din destinatiile propuse de Agentia Mara International Tour Baia Mare. Astfel, cei care doresc sa petreaca o vacanta de neuitat in insula greceasca o pot face si in acest an cu agentia de turism baimareana, preturile incepand de la 332 euro/persoana (toate taxele incluse).

VACANTA IN INSULA CRETA 2017 – VEZI AICI OFERTA COMPLETA

Creta este cea mai mare insula din Grecia si a cincea ca marime din Marea Mediterana. Are o lungime de 225 km si o latime de 60 km, fiind situata la 160 km spre sud de Grecia continentala. Este impartita in patru prefecturi (Chania, Heraklion, Lasithi si Rethymno), cele mai importante orase fiind Heraklion (capitala), Chania, Rethymno, Iarapetra, Agios Nikolaos si Sitia.

insula creta

Heraklion este cea mai mare si cea mai populata regiune de pe insula Creta, este situata intre doua lanturi muntoase Idi (Psiloritis) la vest si Dikti (munti Lasithiótika) la est. Bogatia arheologica, asezarile pitoresti, plantatiile de maslini si de vita de vie, dar mai ales infrastructura turistica foarte bine pusa la punct fac ca zona sa fie motorul economiei.

heraklion-crete-greece

Palatul Knossos releva impresionanta civilizatie minoica. Turistii sunt invitati sa faca o incursiune in istorie vizitand ruinele Palatului Regelui Minos din Knossos. Palatul initial, construit in jurul anului 1900 i.Hr., a fost distrus in urma unui cutremur in anul 1700 i.Hr.. Un nou palat a fost construit in scurt timp. Intrega zona este deschisa vizitarii. Pe langa cladirilie colorate si fresce (originalele se gasesc in Muzeul Arheologic din Iraklion), mai pot fi vazute Camera Tronului cu paznicii grifoni, Camera Reginei cu baia proprie, avand cada din teracota si cu ceea ce se spune a fi prima toaleta cu rezerva de apa, precum si alte incaperi somptuoase.

Palatul Knossos

Santorini, frumoasa insula din sudul arhipelagului, cunoscuta datorita fenicienilor, a vulcanului care a erupt in secolul al XV lea i.Hr., si a faptului ca a fost ultimul loc in care a trait Homer, este inclusa in extraofertele turistice. In Santorini se face turul insulei, oprind in orasele Oia si Fira, capitala insulei.

Santorini-Greece-2-1

Hersonissos se afla pe coasta de nord a Cretei, la 25 km vest de Heraklion. Hersonissos a fost odata un mic sat pescaresc, iar astazi este cea mai populara destinatie de vacanta din Creta. Tarmul lung al statiunii este intesat cu taverne, magazine de suveniruri, cafenele, baruri si discoteci.

Hersonissos

Spinalonga – dupa o placuta calatorie cu autocarul pana in satul de pescari Elounda, imbarcare intr-o mini croaziera spre insula Spinalonga.

Spinalonga

Dovada ocupatiei venetiene o constituie fortareata care imprejmuieste satul astazi abandonat. Drumul continua catre insula Kolokytha, prin golful Mirabello. La intoarcere se face o scurta pauza de cafea in faimosul oras Agios Nikolaos.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1