Destinatii de vacanta: Germania, tara calatoriilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Germania este o tara cu una dintre cele mai dezvoltate industrii turistice, axata pe turismul cultural. Turismul in Germania a evoluat progresiv dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Obiectivele turistice variaza de la destinatii rurale pana la hoteluri de lux. Turismul rural este dezvoltat in sudul tarii, in landul Baden-Württemberg, acolo unde sunt plantate culturi cavita-de-vie si pomi fructiferi. Turismul urban, respectiv, infloreste in centrele urbane de tipul orasului Bremen.

Turistii admira monumentele arhitecturale de tipul cladirii Reichstagului sau Noului Castel.

Oferta turistica Germania – Circuit cu autocarul din Cluj, incepand cu 3 august 2014

Wurzburg este unul dintre cele mai frumoase orase in stil baroc din Germania. Tot aici este si locul din care puteti incepe parcurgerea Drumului Romantic. Capitala Franconiei de Jos si metropola a vinului local, Wurzburg este asezat pe ambele maluri ale raului Main, la 80 km sud-est de Aschaffenburg si 50 km sud-vest de Schweinfurt.

In timpul noptii de 16 martie 1945 orasul a fost bombardat de catre aliati, mare parte a orasului trebuind sa fie reconstruit, putinele exemple de baroc si gotic ramanand ingramadite intre supermarketurile moderne si orasul nou. Locatia orasului pe ambele maluri ale raului, cladirile vechi care au supravietuit si gama larga de locatii de luat masa reprezinta un motiv intemeiat pentru care sa vizitati acest oras.

Wurzburg a fost unul dintre cele mai influente orase episcopale vreme de secole si cei mai mari arhitecti au fost angajati pentru a construi un patrimoniu arhitectural.

In mod surprinzator, Dinkelsbühlul a scapat intact din cele doua Razboaie Mondiale, astfel ca toate edificiile istorice stau inca in picioare, zvelte si misterioase, asa cum au fost construite cu secole in urma. Nu intamplator, in 1962, orasul a fost locatia perfecta pentru filmul Minunata lume a Fratilor Grimm.

Idilicul oras este un punct important pe harta celebrului Traseu romantic (Romantische Straße) – un parcurs stabilit in 1950, care strabate cele mai frumoase castele si fortificatii din sudul Germaniei, intre orasele Würzburg si Füssen.

Fiecare colt de strada este o noua descoperire. Aici, timpul isi suspenda trecerea pentru ca orice plimbare aici este o calatorie ce te rapeste din cotidian. Absolut toate strazile cetatii sunt pavate cu piatra cubica, iar accesul masinilor se face doar cate una, pe rand, prin ochiurile inguste ale celor patru porti medievale.

Augsburg-ul, al treilea oras ca marime din Bavaria, este de multe ori neglijat de turisti, zacand oarecum in umbra Munchen-ului, aflat la doar 70 km distanta. Insa pentru cei ce doresc sa faca o excursie mai lunga pe plaiurile bavareze, o sedere de cateva zile in Augsburg este absolut necesara.

Fondat in Antichitate de catre romani, Augsburg este unul dintre cele mai vechi orase germane. Este localizat pe ruta faimoasei Romantische Straße si ofera vizitatorilor numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber si de culturalizare. La nivel international, Augsburg este cunoscut pentru Teatrul de papusi-marionete, complexul de locuinte sociale Fuggerei, primaria in stil renascentist si catedrala.

De istoria orasului se leaga nume celebre precum Fugger, Welser, Mozart, Bertold Brecht si Rudolf Diesel.

Garmisch-Partenkirchen este metropola numarul 1 a Germaniei pe timp de iarna si un loc incantoator si divers pentru petrecerea vacantei de vara. Garmisch-Partenkirchen este localizat la poalele muntelui Zugspitze, cel mai mare munte din Germania. (2 962 m).

In sezonul de schi temperaturile pot ajunge intre -4.0° C si -23.0° C, iar pe timp de vara temperaturile se situeaza intre 11.0° C -7.0° C. Principalele atractii: Ruinele Castelului Werdenfels(castelul dupa care s-a denumit regiunea), Ludwigstrasse(drumul alpin dintr Augsburg si Bozen construit de romani), Biserica Sf. Anton, Schachenschloß, Muzeul de Istorie (unul dintre cele mai frumoase muzee din Bavaria), Patinoarul Olimpic (construit in 1934 cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna), Partnach Gorge, Richard Strauss Institute (misiunea institutului fiind pastrarea vie a amintirii si a muncii lui Richard Strauss), Casino-ul (locul perfect pentru un elegant sfarsit de zi).

 

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *