Destinatii de vacanta: India – Triunghiul de aur

Reclame home 1
Reclame home 1

indiaPentru toamna lui 2016, Agentia Mara International Tour Baia Mare propune o noua destinatie de vacanta exotica – India, pe traseul Delhi- Jaipur- Fatehpur Sikri- Agra (Taj Mahal)- Sikandra- Orchha- Khajuraho- Sarnath- Varanasi.

India se afla pe locul 7 in ierarhia tarilor dupa suprafata, pe locul doi dupa numarul locuitorilor si este statul democratic cu cei mai multi locuitori. Colonizata ca parte a Imperiului Britanic in secolul nouasprezece, India si-a castigatindependenta in 1947 ca natiune unificata dupa un efort sustinut depus in aceasta directie. Atat populatia tarii, cat si flora si fauna, aspectul geografic si sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din intreaga lume.

VACANTA IN INDIA – TRIUNGHIUL DE AUR, KHAJURAHO, VARANASI – PLECAREA IN 23 SEPTEMBRIE 2016. VEZI AICI DETALII

Delhi este un oras in nordul Indiei, in teritoriul cu acelasi nume, format din orasul vechi Shahjahanabad si orasul nou, New Delhi (construit in 1911), care indeplineste functia de capitala, cu o populatie de peste 11.5 milioane de locuitori. Este principalul centru politic si administrativ al tarii, nod important de comunicatii, mare centru financiar si comercial si poseda aeroportul international Palam.

new delhi

Are o universitate, un institut politehnic, mai multe muzee si teatre, monumente reprezentative pentru diferite perioade ale artei indiene (Coloana de Fier, din secolul 4; Kutb Minar, din secolul 13; Moscheea Jama, din secolul 17; Lal Kila sau Fortul Rosu, din 1683) si un artizanat.

Capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca „orasul roz”, culoare data cladirilor orasului cu ocazia vizitei din anul 1886 a printului Albert. Orasul a fost fondat in 1728 de catre Maharaja Sawai Jai Singh II, conducatorul fortului Amber, iar  cele noua sectoare in care este impartit, simbolizeaza cele noua diviziuni ale universului. Pentru amatorii de shopping exista Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteti achizitiona imbracaminte traditionala si produse unicat realizate manual), respectiv Bazarul Johari, renumita piata de unde oameni din toata lumea vin sa cumpere bijuterii realizate manual.

Jaipur

Fatehpur Sikri si Agra sunt alte doua locatii ce urmeaza a fi vizitate in aceasta vacanta. Agra este un oras in statul Uttar Pradesh, situat pe malurile raului Yamuna. Intre anii 1527 si 1658, a fost capitala Imperiului Mogul. Orasul este cunoscut pentru monumentele sale arhitectonice din secolele al XVI-lea si al XVII-lea, printre care Palatul Rosusi, mai ales mausoleul Taj Mahal.

agra fort

Fatehpur Sikri (Orasul Victoriei), fosta capitala a Imperiului Mogul, construita in timpul domniei lui Akbar, in anul 1569. Insa dupa numai 14 ani orasul a fost parasit datorita lipsei severe de apa.

Fatehpur Sikri

Taj Mahal (eternul monument al dragostei) este o constructie „emblema” pentru India, realizata din marmura alba la ordinul Sahului Jahan in memoria sotiei sale Mumtaz Mahal, constructie inceputa in 1631 si finalizata dupa 22 de ani. In 1983, Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO si ramane si pana astazi printre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume.

Taj-Mahal-1.jpeg

Orchha, remarcabil prin palatele si templele sale, este un exemplu al arhitecturii medievale din perioada de maxima inflorire a dinastiei Bundela – sec. al XVI-lea: Jahangir Mahal – construit in sec al XVII-lea pentru comemorarea vizitei Imparatului Jehangir in Orchha, Raj Mahal – resedinta regala de odinioara a imparatilor de Orchha.

Orchha india

Varanasi, cunoscut anterior sub numele de Benares sau Banaras, este unul dintre cele mai vechi orase din lume aflate inca in existenta, numit unul dintre cele sapte orase sacre ale Indiei antice.

Varanasi

Inca din secolul al XXI-lea i.Hr., este cunoscut drept unul dintre locurile sacre ale Indiei antice. Pana in secolul al II-lea, asezarea a fost principalul centru al budismului. Incepand cu anul 1194, orasul a fost stapanit timp de multi ani de catre musulmani.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole