Destinatii de vacanta: Maroc – Perla Continentului African – Avion din Cluj

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 2-12 noiembrie 2016, cu Agentia Mara International Tour Baia Mare ai ocazia sa te bucuri de o vacanta in Maroc.

Regatul Marocului, astazi o tara moderna, multiculturala si deschisa catre lume, atrage anual milioane de turisti dornici sa-i descopere, fara prejudecati, culorile si contrastele exotice. In cele ce urmeaza, redam locatiile care urmeaza a fi vizitate in aceasta vacanta

CIRCUIT MAROC – AVION DIN CLUJ, CU AGENTIA MARA INTERNATIONAL TOUR BAIA MARE – VEZI AICI DETALII

MARA-TOUR-logo-site-blue

Casablanca, cel mai mare oras si port al Marocului, este totodata printre cele mai mari centre comerciale ale Africii.
Aproape totalitatea comertului exterior al Marocului se efectueaza prin acest oras, ce are unul dintre cele mai mari porturi din lume. Cerealele, pielea, lana si fosfatii sunt principalele articole de comert.

casablanca-morocco

Din Evul Mediu, Casablanca a fost un prosper oras cunoscut sub numele de Anfa. In 1907 Casablanca a fost ocupata de catre Franta. Sub administratie franceza s-a dezvoltat rapid, iar partea moderna a orasului s-a construit in jurul unei suburbii pe nume Moorish. Casablanca se bucura de o clima blanda, cu plajele la Oceanul Atlantic, magazinele luxoase, avand unul dintre cele mai mari bazare din lume.

Rabat, cu o populatie de cca. 1.800.00 locuitori (2009), este capitala Regatului Maroc. Orasul Rabat este situat pe coasta Oceanului Atlantic, la gura estuarului Bou Regreg. Colmatarea treptata a estuarului cu aluviuni, a diminuat rolul orasului caport. In timp, aici s-a dezvoltat o importanta industrie textila.

rabat

Alaturarea de antic si modern este fascinanta: turnul lui Hassan, construit in perioada regelui Almohadic, din secolul al XII-lea se afla in vecinatatea mausoleului lui Mohammed al V-lea, construit in anii `70. Turnul Hassan, desi nu a fost niciodata finalizat este totusi un monument remarcabil.

Orasul Imperial Fes – perla lumii arabe, capitala religioasa si spirituala a Marocului. Este constituit din trei parti: orasul nou (construit la inceputul anilor 1900, pe cand tara era colonie franceza); orasul medieval (datand din secolul al XIII-lea), orasul antic ( atestat in anii 800).

fes maroc

Poarta Bab Boujloud este o poarta monumentala care se intinde pe una dintre cele mai aglomerate artere si este un bun punct de plecare pentru explorarea in interiorul zidurilor din Medina (inclusa in patrimoniul UNESCO).

05 Bab Boujloud gate

Marrakech este asezat la circa 150 kilometri de coasta Oceanului Atlantic. Are circa 1 milion de locuitori. Este unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, fiind renumit pentru gradinile si monumentele sale de arhitectura din partea veche a orasului, numita Medina.

Marrakech 1(1)

Djemaa el Fna este piata in jurul careia se dezvolta orasul vechi si ar putea fi considerat centrul vital al Marrakech-ului. Nu este cunoscuta originea acestei piete si nici, cu siguranta, originea numelui.Marrakech

Aspectul pietei se schimba de-a lungul zilei: dimineata si la amiaza este locul unui vast targ in aer liber, cu tarabe care vand diferite obiecte (de la stofe, la sucuri de portocale, ou de struz, etc). Spre seara, tarabele se retrag, iar locul lor este luat de mese cu mancaruri facute pe moment, iar mai tarziu apar si cantareti.

Agadir este una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Maroc. Situat pe malul Oceanului Atlantic, un adevarat paradis de odihna si relaxare, construit intr-o locatie de exceptie, cu strazi si bulevarde spatioase strajuite de palmieri si cladiri albe stralucitoare.

agadir-05

Cu aproximativ10 kilometri de plaja cu nisip fin, aparat de Muntii Anti Atlas, orasul ofera o vacanta de vis in orice moment al anului.

MARA-TOUR-logo-site-blue

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2