Destinatii de vacanta: Pe urmele vikingilor in capitalele nordice – avion din Cluj

PNL

copenhagaIncepand cu 20 iulie 2017 si 20 august 2017 ai ocazia sa petreci opt zile de neuitat pe urmele vikingilor, in capitalele nordice, cu Agentia Mara International Tour Baia Mare, pe traseul Malmo – Copenhaga – Goteborg – Oslo – Uppsala – Stockholm – Lund. 

CIRCUIT CAPITALELE NORDICE 2017 –  PLECARE CU AVIONUL DIN CLUJ. VEZI AICI OFERTA

MARA-TOUR-logo-site-blue

Malmö este al treilea oras ca marime din Suedia. Dintre metropolele suedeze, Malmö este cel mai sudic, fiind separat de capitala Danemarcei vecine, Copenhaga, prin Podul Øresund peste stramtoarea Oresund. Malmö este orasul cu cea mai mare populatie din regiunea Scania si este centrul economic si cultural al Suediei de Sud.

malmo

Copenhaga este capitala Danemarcei, fiind situata pe coasta orientala a insulei Sjælland si in mica insula Amager, fata in fata cu stramtoarea Øresund. Orasele suedeze Malmö si Landskrona se afla pe coasta opusa. Mica Sirena, amplasata pe o stanca rotunda din portul Langelinie, este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Danemarca. Sculptura, cu o inaltime de 1,25 m si o greutate de 175 kg, expusa festiv la data de 25 august 1913, este creatia sculptorului Edvard Eriksen.

copenhaga

Göteborg este al doilea mare oras al Suediei dupa Stockholm. Este situat in sud-vestul Suediei, pe malul Marii Nordului, pe malul stramtorii Kattegat. Este un important centru comercial si nod de transporturi (in special navale si aeriene). Göteborg este si un important centru universitar, aici gasindu-se atat Universitatea din Göteborg, cea mai mare institutie de invatamant superior din Scandinavia, cat si Chalmers Tekniska Högskola. Deoarece estuarul la Marea Nordului al Göta Älv este foarte prielnic pentru activitate portuara, Göteborg este cel mai important port al Suediei.

goteborg

Oslo este capitala si cea mai populata comuna a Norvegiei. Are o populatie de 590.041 de locuitori si o suprafata de 426,9 km². Impreuna cu comunele provinciei (fylke) Akershus formeaza o zona metropolitana locuita de aproximativ 1,4 milioane de oameni. Iarna este lunga si relativ rece. Temperaturi sub 0 °C pot fi intalnite din septembrie pana in mai, cu ianuarie drept cea mai friguroasa luna, cu temperatura medie de -4.3 °C. Cea mai joasa temperatura inregistrata la Oslo a fost -27,1 °C in ianuarie 1942.

oslo

Uppsala este al patrulea oras ca marime din Suedia, dupa Stockholm, Göteborg, Malmö, avand in anul 2005 o populatie de 188.478 locuitori. Este resedinta regiunii Uppsala si face parte din provincia istorica Uppland. Suprafata orasului este de 2,465 km², si a fost fondat in 1286. Uppsala este situat la o distanta de 70 km de la capitala Stockholm, si este accesibil cu trenul foarte repede de la Stockholm. Uppsala este un centru important universitar. Universitatea din Uppsala este cea mai veche din Scandinavia, fondata in 1477.

uppsala

Stockholm este capitala si cel mai mare oras din Suedia. Orasul este totodata resedinta regiunii administrative Stockholms län. Fiind capitala Suediei, Stockholm este sediul Guvernului si al Parlamentului. Este de asemenea orasul de resedinta al sefului statului, Regele Carol al XVI-lea Gustaf. Se spune ca orasul a fost fondat de Birger Jarl, cu scopul de a proteja Suedia de invazia maritima a fortelor straine si pentru a impiedica jefuirea unor cetati ca Sigtuna pe lacul Mälaren. Cimitirul Skogskyrkogården din Stockholm a fost inscris in anul 1994 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

stockholm

Lund este un oras din Suedia. In anul 2010 numara 82.800 de locuitori, dintre care peste o treime studenti.

lund

In evul mediu a fost principalul centru ecleziastic al Scandinaviei, ca sediu al Diecezei de Lund. Pe langa Catedrala din Lund a luat fiinta scoala franciscanilor, nucleul Universitatii din Lund.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1