Destinatii de vacanta – Program seniori: O saptamana in Mallorca

PNL

mallorca 5Agentia Mara International Tour Baia Mare propune o saptamana de vacanta in Mallorca, plecarile urmand sa aiba loc in urmatoarele date: 01.10, 08.10 si 15.10.2016.

De aceasta oferta pot beneficia SENIORII (persoane cu varsta peste 55 de ani). In camera dubla se pot caza: doi seniori, un senior si un non-senior (fara supliment), sau doi non-seniori (cu supliment). Camerele triple (3 adulti) sunt la cerere. Persoanele cu varsta sub 55 ani se pot inscrie contra unui SUPLIMENT NON-SENIORI de 60 euro/persoana/sejur!

VACANTA IN MALLORCA, CU AGENTIA MARA INTERNATIONAL TOUR BAIA MARE – AVION DIN CLUJ

MARA-TOUR-logo-site-blue

Mallorca este cea mai mare insula spaniola. Este localizata in partea de vest a Marii Mediterane, la circa 170 kilometri de coasta unde este situata Barcelona si face parte din arhipelagul Insulelor Baleare. Numele deriva din latinescul Insula Maior, in comparatie cu insula Menorca. Capitala insulei, Palma, este si capitala regiunii autonome a Insulelor Baleare. Limba oficiala fiind catalana si spaniola.

Mallorca (1)

Insula are o distanta maxima est-vest de 98 kilometri si o distanta nord-sud de 78 kilometri. Are o suprafata de 3.603,7155 km², iar inclusiv isulele mici din larg 3.622,5448 km². Linia coastei se intinde pe o lungime de peste 550 kilometri. Zona de administrarea cuprinde pe langa insula principala si insula Cabrera (18,36 km²) si insula Sa Dragonera (2,88 km²).

mallorca 3

 

Regiunea Serra de Tramuntana cuprinde un lant muntos de 11 varfuri cu peste 1.000 metri inaltime, care se intinde pe coasta de nord vest pe o distanta de 15 kilometri. Muntele se extinde pe o distanta de peste 90 kilometri la sud-vest de insula Sa Dragonera si la nord de Cap Formentor. Cel mai inalt punct se afla aproximativ in mijlocul lantului muntos, la 1445 m inaltime pe Puig Major.

Serra de Tramuntana

Pe versantul de nord-vest a muntelui sunt zone de coasta abrupte si stancoase cu golfuri mici si stranduri stancoase. Regiunea este cunoscuta pentru vanturile reci din nord-vest. Pe versantii muntilor cresc portocali si lamai. Pe pantele terasante se cultiva rosi, fasole si vii (Estellencs, Banyalbufar, Deià, Valldemossa). Regiunea este locuita foarte diferit.

mallorca 4

Conform Jurnalul National, specificul gastronomic din insula Mallorca sunt carnatii de culoare portocalie, cu boia, multitudinea soiurilor de peste, fructe de mare, paella sau sobrasada si salate.

mancare mallorca

Pentru a simti adevaratul gust al preparatelor, acestea vor fi servite alaturi de un pahar cu vin rosu, de sangria sau de cara, un amestec racoritor de bere si limonada. Desertul tipic al insulei sunt ensaimada si cocteilul servit in halba de un litru, accesorizat cu un manunchi de paie.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1