Destinatii de vacanta: Seniori in Capitalele Rusiei: Moscova si Sankt Petersburg

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

moscovaAgentia Mara International Tour Baia Mare propune pentru anul 2017 sapte zile speciale in capitalele Rusiei: Mosova si Sankt Petersburg, plecarile urmand sa aiba loc in 5 si 12 mai.

VACANTA IN MOSCOVA SI SANKT PETERSBURG. AVION DIN BUCURESTI – VEZI AICI OFERTA COMPLETA

MARA-TOUR-logo-site-blue

Piata Rosie este cea mai cunoscuta piata din Moscova. Piata separa Kremlinul, fosta resedinta imperiala, in prezent sediul presedintiei ruse, de zona comerciala Kitay-gorod. Este locul din care pornesc, in toate directiile, marile strazi ale Moscovei si drumuri ale Rusiei, fiind de aceea considerata centrul Moscovei si al Rusiei. Numele de „Piata Rosie” provine de la cuvantul rusesc красная (krasnaya), care inseamna deopotriva “rosu” si “frumos”.

piata-rosie

Metroul este cel mai utilizat mijloc de transport in oras, intre 6 si 9 milioane de calatori merg zilnic cu acesta. In prezent, are 12 linii si 197 statii. Cele mai frumoase statii sunt: Komsomolskaya, Novoslobodskaya, Mayakovskaya, Park Pobedy, Ploshchad Revolyutsii sau Kievskaya. In toate statiile veti gasi ceva unic si diferit, Wi-Fi gratuit si trenuri care ajung la intervale de 60 de secunde.

moscova-metrou

Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova a fost construita in timpul regimului tarist in secolul al XIX-lea, demolata de Stalin in anii ’30 ai secolului XX si refacuta in anii ’90 ai aceluiasi secol in timpul puterii post-sovietice de la Kremlin. Cu planul in forma de cruce si trei altare, este cea mai mare catedrala din Rusia: inaltimea este de 103 de metri, peretii au grosimea de 3,2 metri, suprafata pardoselei este de 4000 mp, iconostasul are inaltimea de 27 m, iar capacitatea este de 10.000 de persoane. Peste 22.000 metri patrati sunt pictati, 9000 metri patrati fiind auriti.

catedrala-moscova

Palatul de iarna din Sankt Petersburg, Rusia a fost construit intre 1754 si 1762 ca resedinta de iarna a tarilor rusi. A fost proiectat de Bartolomeo Rastrelli, in stil baroc, este colorat in verde si alb, are 1.786 de usi si 1.945 de ferestre. Tarina Ecaterina cea Mare a Rusiei a fost prima sefa de stat care a locuit in acest palat. Dupa Revolutia din Februarie 1917 din Rusia, Palatul de iarna a devenit sediul Guvernului Provizoriu Rus. In prezent palatul face parte din complexul de muzeal Ermitaj, care adaposteste una din cele mai mari colectii de arta din lume.

sankt-petersburg-palatul-de-iarna_ujjn

Construirea Fortaretei Petru si Pavel in anul 1703  coincide cu fondarea orasului Sankt Petersburg. Fortareata a devenit una dintre principalele atractii ale orasului in principal datorita importantei sale si multimii de cladiri incarcate de istorie. In 1703 cand Petru cel Mare a cucerit aceste teritorii de pe malurile Nevei, a luat si hotararea de a construi un fort pentru a proteja viitoarea capitala de eventualele atacuri ale armatei sau marinei suedeze. A ales mica insula Zayachy din Delta Nevei pentru a ridica fortareata si cele sase bastioane din pamant si cherestea, lucrare care a fost terminata in mai putin de un an. Din 1706 pana in 1740, fortul a fost refacut din piatra si aproximativ 30 de ani mai tarziu a fost complet imbracat in granit.

fortareata-petru-si-pavel-1

Catedrala din Kazan se afla pe bulevardul Neva, principala strada a orasului Sankt Petersburg, in Rusia. Acest maret locas de cult a fost proiectat de catre arhitectul Andrei Nikiforovich Voronikhin si a fost inaltat intre anii 1801-1818, avand o lungime de 69 de metri, o latime de 56,7 metri si o inaltime totala de 71,5 metri.  In biserica este pastrata o icoana a Maicii Domnului din Kazan, facatoare de minuni. Credinciosi din toata Rusia si din toata lumea vin sa se inchine si sa sarute aceasta icoana veche a Maicii Domnului.

catedrala-kazan

Domeniul de la Peterhof este localizat la 25 de kilometri de Sankt Petersburg. Pentru constructia acestui palat a fost alocat un domeniu enorm, de peste 600 de hectare. Un numar impresionant de arhitecti, gradinari, artisti si muncitori a fost angrenat in aceasta lucrare, la insistentele tarului care dorea ca palatul sa fie terminat cat mai curand.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

In anul 1721, Palatul Principal a fost finalizat, iar doi ani mai tarziu, pe 14 august 1723, Peterhof a fost oficial deschis. De-a lungul timpului, Peterhof a fost resedinta favorita a tarilor. Monarhii care l-au succedat pe Petru cel Mare, au extins palatul si l-au renovat in functie de stilul caracteristic perioadei lor.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2