Destinatii de vacanta: Toscana, o regiune unde ai ce vedea

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

toscana-2In perioada 8-13 martie 2017, Agentia Mara International Tour Baia Mare iti ofera posiblitatea de a petrece o vacanta deosebita in regiunea italiana Toscana, pe traseul Bologna – Pisa – Lucca  – Siena/San Gimignano/Chianti – Florenta – Cinque Terre (optional). 

VACANTA IN TOSCANA. ZBOR DIRECT DIN CLUJ-NAPOCA – VEZI AICI DETALII

MARA-TOUR-logo-site-blue

Toscana este asezata in mijlocul Italiei, iar fluviul Arno – cel mai mare fluviu din regiune – strabate tot tinutul. Acesta este presarat cu minunate coline toscane renumite pentru plantatiile viticole si culturile de maslini.

toscana-4

Toscana este considerata a fi punctul de pornire al Renasterii, datorita unor nume mari ca Donatello, Michelangelo sau Leonardo da Vinci. Aceasta este de asemenea cunoscuta ca si leaganul limbii si culturii italiene. Poeti si scriitori ca Dante, Boccacio sau Machiavelli si-au lasat amprenta pe aceste locuri.

toscana-3

Bologna este denumit “orasul rosu pentru culoarea acoperisurilor si fatadelor sale. Bologna, capitala regiunii Emilia-Romagna, se afla la o distanta de circa 125 km de Marea Adriatica si este un oras de traditie antica, la inceput locuit de etrusci si mai tarziu de romani, astazi cunoscut pentru viata sa culturala si universitara (aici se afla cea mai veche universitate din Europa – 1088) precum si pentru gastronomia locala.

bologna

Pisa este un oras cu aproximativ 90.000 de locuitori, resedinta a provinciei Pisa, din regiunea Toscana, Italia, aflat la gura de varsare a raului Arno in Mediterana. Al saselea oras al Toscanei dupa populatie, orasul face parte dintr-un teritoriu al provinciei Pisa cu caracteristici omogene (numit “zona pisana”). In piata se inalta Turnul inclinat, clopotnita din secolul XII, inalta de 56 metri, care si-a dobandit inclinarea caracteristica la zece ani de la inceputul construirii sale, astazi unul dintre monumentele italiene cele mai cunoscute din lume.

turnul-din-pisa

Florenta a inflorit inca din secolul XIV prin piete elegante, biserici decorate cu fresce si palate care acum gazduiesc colectii minunate de arta. In centrul orasului se afla Domul Santa Maria Del Fiore, unde cupola a fost proiectata de unul din parintii stilului renascentist, Filipppo Brunelleschi.

florenta

Siena este un alt oras medieval din Toscana care merita sa fie vizitat. Este capitala provinciei cu acelasi nume din Toscana si este inscrisa in lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale, cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul.

siena-2

Piata principala, Campo, este declarata patrimoniu mondial UNESCO, iar Catedrala din Siena, construita din marmura alba si neagra, are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro, 0262.221038/0744.380184.

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1