Destinatii: Vacanta de neuitat in Cipru, cu programul Senior Voyage

Cipru este cea mai mare insula din Marea Mediterana, situata in sudul Turciei. Cele doua lanturi muntoase, Pentadactylos in nord si Troodos in partea centrala si sud-vestica, inconjoara campia Mesaoria, favorabila agriculturii.

Situat timp de secole la intersectia drumurilor care legau Europa, Asia si Africa, Ciprul pastreaza inca amprenta civilizatiilor care s-au succedat pe teritoriul sau: teatre si vile romane, biserici si manastiri bizantine, castele ale cruciatilor, moschei otomane si ruine preistorice.

Oferta turistica Senior Voyage 2014 – 2015 in Cipru, cu Agentia Mara International Tour Baia Mare

Principalele activitati economice sunt turismul, industria textila si artizanatul (orientate catre export) si transportul maritim comercial. Artizanatul se face remarcat prin broderii, olarit si obiecte din cupru.

Printre mancarurile traditionale, se numara meze – o selectie de aperitive servite ca fel principal, branza halloumi/hellim si rachiul zivania. Ciprul este cunoscut ca insula Afroditei, zeita iubirii si a frumusetii care, potrivit legendei, s-ar fi nascut aici.

Situata pe raul Pedieos, Nicosia este centrul unui sector admnistrativ, orasul este divizat in: partea nordica (turceasca) şi partea sudica (greceasca) . Mine de cupru se afla in apropiere. Nicosia este capitala Republicii Cipru, fiind cunoscuta si sub numele local de Lefkosia. Limba vorbita este greaca, dar majoritatea locuitorilor vorbesc si engleza. In Nicosia puteti gasi o zona denumita ” orasul vechi ” – zona (un cerc realizat de constructiile fostei cetati) fiind impartita si ea in jumatate intre turci si ciprioti. Intr-o zi puteti vizita toate obiectivele turistice. In zona noua se afla destul de multe magazine, orientate in special pentru turisti.

Statiune -port, Limassol detine principalele porti portuare si al 2-lea cel mai mare oras din Cipru. Se spune ca locuitorii din Limassol sunt cei mai prietenosi si mai comunicativi oameni de pe insula.

Larnaca este al 3-lea oras dupa marime de pe insula dupa Nicosia si Limassol. Numai aici faci adevarata cunostinta cu insula. Tot aici e situat aeroportul international si pa langa asta, e si un port foarte mare care dupa marime, este al 2-lea dupa portul Limassol.

Situat in Nordul minsulei, cu o istorie de 6000 de ani, cu kilometri de plaja naturala, mare linistita si un oras idilic mediteranean. Poti vizita Castelul muzeu Kyrenia unde s-au pastrat corabii vechi.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1