Destinatii: Vacanta de vis in China

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

marele zidChina reprezinta o regiune culturala puternic legata de civilizatia antica ce a dominat aceste locuri. Aceasta entitate multinationala se extinde in majoritatea Asiei de Est. In cele ce urmeaza, programul turului propus de Agentia Mara International Baia Mare, in perioada 6-14 mai 2015. DETALII OFERTA AICI

MARA-TOUR-logo-site-blue

Ziua 1 (06 mai, miercuri): CLUJ-NAPOCA – BEIJING

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 11:00 la aeroportul international Cluj-Napoca (Avram Iancu) pentru imbarcare pe cursa internationala Lufthansa cu destinatia Beijing, decolare la ora 13:00. Schimbarea cursei la Munchen.

Ziua 2 (07 mai, joi): BEIJING
Sosire la Beijing la ora 10:55. Veti fi intampinati de catre ghidul local si transferati catre primul obiectiv turistic prevazut in itinerariu, acesta fiind si primul Dvs. contact cu civilizatia chineza. Vizitam Templul Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat Cerului. Vom servi pranzul la un restaurnat local dupa care vom avea timp liber. Seara, cina si cazare in Beijing, hotel 4*.

beijing
Ziua 3 (08 mai, vineri): BEIJING – MARELE ZID CHINEZESC
Dupa micul dejun, incepem o excursie de o zi cu vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass), structura imensa, cu o lungime de 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in principal in scop de aparare impotriva atacurilor mongole.

Excursia continua cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte Imperiale din dinastia Ming si este situat la cca 50 km de Beijing). Dupa ce vom servi pranzul la un restaurant local, ne vom continua drumul inapoi spre Beijing cu o scurta oprire pentru a fotografia una dintre capodoperele arhitecturale moderne, stadionul Jocurilor Olimpice Beijing 2008 (“Cuibul”).

marele zid 2
Cina la un restaurant local. Vom avea ocazia sa savuram preparate traditionale chinezesti, felul principal reprezentandu-l rata Peking. Cazare in Beijing, hotel 4*

Ziua 4 (09 mai, sambata): BEIJING
Vizitam piata Tian An Men, unul dintre simbolurile Chinei cu portretul de 1,5 tone al conducatorului Mao Zedong. Vizitarea Orasului Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe suprafata totala de 720.000 mp) construit intre anii 1406-1420 si care a reprezentat centrul puterii supreme chineze mai bine de 500 de ani.

orasul interzis
Orasul Interzis a adapostit intre zidurile sale 24 de imparati din dinastiile Ming si Qing si reprezinta acum poate cel mai bine pastrat obiectiv de arhitectura chineza clasica. In continuare vom vizita parcul Jingshang, situat in partea nordica a Orasului Interzis si care va va oferi o panorama uluitoare a intregului Beijing.

Vom servi pranzul dupa care vom porni intr-o plimbare relaxanta cu ricsa pe aleile din vechile cartierele chinezesti. Aceste alei poarta denumirea de hutong si va vor oferi imaginea reprezentativa a Beijingului de odinioara. Inainte de a servi cina vom participa la un show de Kung Fu. Cazare in Beijing, hotel 4*

Ziua 5 (10 mai, duminica): BEIJING-XI’AN
Dupa micul dejun vom vizita Palatul de Vara, obiectiv trecut in lista patrimoniului UNESCO, reprezentand un ansamblu de palate, gradini, poduri si lacuri pe o suprafata de peste 2 km patrati considerat de specialisti o capodopera a peisagisticii dupa care vom servi pranzul. Transfer spre gara din Beijing de unde vom lua trenul de mare viteza (“bullet train”) catre Xi’An. Trenul este un obiectiv in sine, parcurgand distanta de 1200 km in aproximativ 6 ore, oferindu-va o calatorie spectaculoasa la viteze incredibile. Sosire in cursul serii in Xi’An, cina la restaurant local si cazare la hotel 4*

Ziua 6 (11 mai, luni): XI’AN
Mic dejun. Xi’an, fosta capitala imperiala, orasul etern, numit Chang’an in antichitate, unul din leaganele vechii civilizatii din Bazinul Fluviului Galben are o istorie de 3 000 de ani, a fost capitala pentru 13 dinastii chineze, echivaland in faima vechi capitale precum Atena, Cairo sau Roma. Incepem o noua zi de vizite cu o excursie la celebra Armata de Teracota a imparatului Qin Shi Huagandi, una dintre descoperirile arheologice de senzatie ale sec. XX, un sit al carui renume rivalizeaza cu cel al Marelui Zid.

XI’AN

In jur de 8000 de razboinici si cai de lut in marime naturala au fost ingropați in anul 210 î.Hr., ca o „armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat. Dupa ce vom servi pranzul vom vizita impreuna Muzeul provinciei. Cina la un restaurant local si cazare in Xi’An, hotel 4*

Ziua 7 (12 mai, marti): XI’AN – SHANGHAI
Mic dejun. Vom vizita Pagoda Gastei Salbatice, una dintre cladirile remarcabile din Xi’an, aflata in interiorul templului Da Ci’en construit in 589 AC (este locul de unde s-a raspandit budismul in China) si de asemenea veti avea ocazia de a va initia in tainele Tai Chi-ului. Dupa pranzul pe care il vom servi la un restaurant local vom face o plimbare prin cartierul musulman care adaposteste peste 20000 de suflete, unde vom admira Marea Moschee si ne vom plimba de-a lungul strazii Beiyuanmen, vestita pentru preparatele musulmane delicioase.

latelier-bureau-shanghai

Dupa pranz veti fi transferati catre Aeroportul International din Xi’An pentru imbarcare pe cursa interna XI’An – Shanghai (durata aproximativa a zborului: 2 ore). La sosire veti fi intampinati de ghidul local care va va face transferul spre Shanghai – oras cosmopolit, care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne. Cina intr-un restaurant local si cazare la hotel 4* in Shanghai.

Ziua 8 (13 mai, miercuri): SHANGHAI
Mic dejun. Vom face un tur de oras. Vizita va cuprinde Promenada Bund – veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau precum si gradinile Yuyuan (Yu=atragator), construite de catre Pan Yunduan, un ofiter guvernamental din timpul dinastiei Ming pentru parintii sai, pentru a le servi drept loc de ralaxare la batranete.

In partea a doua a zilei, dupa pranz, vom merge impreuna in partea vestica a orasului pentru a admira unul dintre cele mai faimoase temple din Shaghai: Templul lui Buddha de jad unde veti avea posibilitatea de a vedea doua statui ale lui Buddha sculptate in jad pur. Drumul nostru va continua cu o vizita la o fabrica de matase. In cursul serii vom urmari un spectacol de acrobatie. Cina se va servi la un restaurant local. Cazare hotel 4* in Shanghai

Ziua 9 (14 mai, joi): SHANGHAI – QIBAO – CLUJ-NAPOCA
Dupa micul dejun ne vom indrepta spre orasul Qibao (aproximativ 18 km de Shanghai), recunoscut pentru strazile sale acoperite de ape, pentru preparatele culinare delicioase si in special pentru greieri, acestora fiindu-le dedicat chiar si un muzeu, in zilele noastre inca organizandu-se lupte de greieri. Vom servi pranzul la un restaurant local dupa care ne vom intoarce in Shanghai pentru a face o plimbare pe strada Wukang.

Toate cladirile de pe aceasta strada lunga de 1,2 km sunt construite dupa stiluri arhitecturale europene (art deco, englez, renascentist francez, mediteranean, etc) si au adapostit de-a lungul timpului figuri marcante ale muzicii sau politicii chineze. Ultima parte a zilei o vom petrece pe una dintre cele mai aglomerate strazi din lume, Nanjing unde veti putea face ultimele cumparaturi inainte de plecarea spre tara. Transfer la Aeroportul International din Shanghai (Pudong) si plecare spre Cluj-Napoca cu compania Lufthansa via Munchen, la ora 23:35. Sosirea la Cluj-Napoca este prevazuta in cursul zilei de 15 mai la ora 11:45.

MARA-TOUR-logo-site-blue

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole