Destinatii: Vacanta in Elvetia cu programul “Senior Voyage”

Elvetia, una dintre cele mai importante destinatii din Europa, se mandreste cu o grandoare deosebita, traditii, oameni simplii dar cu o reputatie ferma, familiaritate si sa nu uitam atunci cand ne gandim la Elvetia, ne gandim la ceasuri si ciocolata.

Pe langa muzee, biserici si alte obiective turistice deosebite, puteti alege pentru a va relaxa unul sau mai multe dintre barurile sau restaurantele din orasul Zurich.

Elvetia este deschisa turismului in orice sezon pentru ca, desi perioada de vara este destul de scurta, durand cam din iulie pana cel tarziu in septembrie, peisajul alpin al Elvetiei ramane incredibil de frumos indiferent de anotimp. Elvetia este o tara a muntilor si lacurilor, asa ca din acest punct de vedere anotimpurile conteaza mai putin.

Vacanta in Elvetia prin programul “Senior Voyage”, cu Agentia Mara International Tour Baia Mare – de la 345 euro 

Sistemul de transport este foarte bine pus la punct, exista trenuri care ajung fix la ora anuntata si autobuze care te duc direct la locurile de ski, de exemplu, in caz ca nu vrei sa mergi cu propria masina.

Zermatt, singurul oras din Europa unde accesul masinilor este interzis, se afla in inima Alpilor, la poalele masivului Matterhorn, inalt de 4478 m. Pentru cine doreste plimbare cu telecabina, are ocazia sa ajunga pana la cel mai inalt punct de observatie accesibil cu telecabina, la 3883 metri altitudine, pe platforma ghetarului Matterhorn; aici, datorita climei extrem de reci, poate fi vizitat pe tot parcursul anului un palat de gheata, cel mai inalt din lume, unde ai de admirat sculpturi in gheata si poti face niscai degustari de vinuri.

Montreux, frumos aranjat in trepte ce coboara spre lacul Geneva/ Leman, aflat inspre partea franceza, cu o atmosfera eleganta si luxoasa, si o priveliste ce ar taia oricui rasuflarea. Montreux mai este numit si “Perla Rivierei Elvetiene”. Pentru amatorul de vestigii neaparat de vizitat este castelul Chillon, unul dintre cele mai populare monumente ale Elvetiei.

Pe aceeasi ruta, tot pe malul lacului Geneva, poate fi vazut orasul Lausanne, aflat in districtul cu acelasi nume, o regiune superba, vestita pentru culturile de vita-de-vie si vinurile sale. Aici se afla Muzel Olimpic si Sediul Comitetului Olimpic International. De asemenea, una din cele mai frumoase constructii gotice din Elvetia, Catedrala Notre-Dame, musai de vazut, si o plimbare prin centrul istoric al orasului, plin de cafenele si magazine.

Geneva, cea mai mica metropola a lumii, se afla tot pe malul lacului cu acelasi nume, intre muntii Jura si Alpi. Pe langa frumusetea sa, mai exista un alt punct de interes, devenit simbolul orasului, celebrul jet d’eau inalt de 140 m, care tasneste din apele lacului. Si marele ceas florar cu un diametru de 16 m.

Zurich, un spectacol al ochilor, care iti ofera lanturi de magazine luxoase, aflate pe artera ce taie orasului in doua, cea mai animata si mai lunga artera comerciala; de pe ea poti intra oricand pe strazile laterale unde, pe partea stanga cum pornesti dinspre gara feroviara, intri intr-un labirint de stradute inguste, medievale, unde se pot vedea, incrustate intr-un zid, pe o bucata de marmura, inscriptii in limba latina care cuprind cea mai veche mentiune a denumirii orasului pe care i-au atribuit-o romanii: Turicum, ce candva a fost localitate intemeiata de catre acestia. Zurich este plin de zeci de lacasuri de cult, insa sigur nu-ti va scapa nevazuta Biserica Sfantul Petru, pe turnul careia se afla cel mai mare orologiu din lume, cu diametrul de aproape 9 metri.

In Lucerna/ Luzern, situat langa lacul Lucerna (Lacul celor 4 cantoane), poate fi vazut (si traversat 😀 ) cel mai vechi pod din Europa, Podul Capelei/ Kapellbrucke, lung de 200 de metri, ce traverseaza raul Reuss, construit prin anii 1300. In urma incendiului din 1993, pagubele au fost de proportii, podul fiind ars aproape complet, doar capetele sale ramanand intacte. A fost refacut dupa forma si arhitectura sa veche.

Berna, capitala Elvetiei, este vestita mai ales pentru arhitectura sa medievala foarte bine pastrata, cu un centru istoric format din 6 kilometri de arcade, motiv pentru care Berna si este declarata patrimoniu Unesco.

Chiar si magazinele se afla in incinta unor cladiri vechi, medievale, ceea ce la da o atmosfera aparte. Tot aici pot fi vazute Turnul Orologiului, Catedrala Sfantul Vicentiu, Palatul Federal. Atractie turistica deosebita este considerata vestita ‘Groapa cu Ursi’.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1