Destinatii: Vacanta in Portugalia cu programul “Senior Voyage”

La preturi accesibile pot ajunge in Italia maramuresenii care se incadreaza in conditiile programului Senior Voyage, adresat persoanelor de peste 55 ani (si nu numai) care sunt interesate sa viziteze cele mai cunoscute locuri turistice in perioada sezonului turistic redus.

Propunerile consultantilor de turism sunt numeroase. Practic, prin Senior Voyage se poate ajunge in orice colt al lumii, iar cel mai important este pretul, accesibil chiar si pensionarilor. Una dintre destinatiile propuse este Coasta de Azur.

Oferta turistica Senior Voyage 2014 – 2015 in Portugalia – Vezi destinatiile propuse pentru maramureseni de Agentia Mara International Tour Baia Mare

Costa de Lisboa

La prima vedere, ceea ce ne impresioneaza cel mai mult este lumina! Imprejurimile Lisabonei, coasta de sud-vest, incantatoarele plaje din Cascais si Estoril, pe fundalul romanticului oras Sintra, Arrabida, Troia si multe altele, sunt propice practicarii sportului de orice fel, sub cerul de un albastru intens.

La apusul soarelui, se aprind luminile orasului, rasuna chitarele de fado, incep spectacolele si buna-dispozitie de dupa lasarea intunericului, cand poti sa iti incerci norocul. Lisabona – un oras al contrastelor, cu 20 de secole de istorie, este o sursa nesecata de comori, imbinand armonios arta barocului cu apogeul descoperirilor. Timpul insa este foarte scurt pentru a descoperi toate aceste comori in atat de multe palate, muzee si monumente.

Costa Verde

Cele mai nobile traditii se intrepatrund cu frumusetea naturala a celei mai vechi regiuni din Portugalia. In partea de nord-vest a tarii, cu temperaturi medii de 9°C iarna si 20°C vara, se intinde acest vast taram cu vegetatie densa si istorie bogata. Aici s-a nascut in secolul XII primul rege al Portugaliei, Dom Afonso Henriques, care apoi a extins regatul catre sud. Mostenirea unui trecut indepartat este vizibila pretutindeni. 

Daca urmati linia tarmului, pe drumul de la Vila do Conde la Valenca, puteti admira plajele minunate, statiunile de litoral si satele incantatoare, cum ar fi Caminha si Vila Nova de Cerveira. Parcul National Peneda-Geres, din centrul regiunii este unul din obiectivele principale. In toata regiunea raurile, cascadele, podgoriile si campurile fertile se intrepatrund cu monumentele ancestrale din centrele urbane.

Porto, capitala regiunii de nord a tarii, cu aeroportul sau international, ofera placerile unui oras aflat pe cursul unui mare rau, fiind situat la varsarea raului Douro, de unde barcile pornesc pentru a naviga de-a lungul raului.

Costa de Prata

In partea centrala a tarmului portughez, reflexii intense ale apei dau numele acestei regiuni: Costa de Prata (Coasta de Argint). Vitalitatea festivitatilor si a artei populare din Costa de Prata este contagioasa. Farmecul si culorile artei ceramice atrag, cu siguranta, privirile.

Situat in partea centrala a tarii, acest taram al plajelor aurii ofera posibilitatea practicarii sporturilor nautice. Statiunile linistite Buçaco si Vimieiro promit descoperirea de miracole.

Algarve

Plaja minunata, apa calda a oceanului si soarele puternic = vacanta de vis. Situat in sudul extrem al Portugaliei, acest teritoriu a fost ultimul cucerit de la mauri de catre regele Portugaliei in 1292. Urmele prezentei maurilor sunt inca vizibile in arhitectura aparte – terase, hornuri si case albe.

Coasta de sud este formata dintr-un lung sir de plaje cu nisip fin, intrerupte de extraordinare faleze stancoase si de grote fantastice. Pe langa abundenta de sporturi acvatice (marina din Vilamoura si Lagos merita o atentie deosebita, printre numeroasele porturi si chei), exista o serie de alternative, cum ar fi terenurile de tenis, faimoasele terenuri de golf, hotelurile de lux sau statiunile cochete si viata sociala antrenanta.

Madeira

Este foarte greu sa alegi ce este mai placut: sa vezi marea din Madeira sau sa privesti spre Funchal de pe mare. Un arhipeleag de origine vulcanica descoperit in 1419 de navigatorii portughezi, acesta consta din insula Madeira (cea mai mare si mai populata, cu capitala la Funchal), insula Porto Santo si doua grupe de insule nelocuite: Desertas si Selvagens (sanctuare de pasari). Climatul exceptional (16°C – 25°C) si legendara frumusete naturala au facut din madeira o destinatie preferata. O faimoasa locatie turistica, insula te imbie la o baie, la un joc de golf, sau la o plimbare pe munte, printre nori.

De secole, maini indemanatice brodeaza pe panza modele ale florilor de pe insula si impletesc cosuri si scaune de trestie. Tot din trestie, carturile care transporta turistii la o viteza indrazneata, sunt o experienta unica iar curajul acestora poate fi rasplatit de gustul vinului de Madeira. Florile exotice si gradinile luxuriante incadreaza incursiunea spirituala in colectiile de arta flamanda sau in arhitectura bisericilor si portalurilor. De la aceasta fereastra nu aveti voie sa ratati minunata panorama.

Agentia de turism Mara International Tour

Baia Mare, Bd Unirii, nr. 5 (vizavi de magazin Maramuresul)

Mara International Tour – www.mara-tour.ro

Material realizat cu sprijinul Agentiei de turism Mara International Tour

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1