Dezarmare: Coreea de Nord vrea sa aiba mai multa “incredere” in SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Coreea de Nord nu se va dezarma fara sa aiba incredere in SUA, a afirmat sambata la ONU seful diplomatiei nord-coreene, Ri Yong Ho, potrivit caruia “continuarea sanctiunilor ii agraveaza neincrederea”, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

“Fara incredere in SUA, nu va exista incredere in securitatea noastra nationala. Si in astfel de circumstante, noi nu vom putea niciodata sa ne dezarmam primii unilateral”, a spus ministrul nord-coreean intr-un discurs in fata Adunarii Generale anuale a Natiunilor Unite.

“Recenta ameliorare” in Peninsula Coreeana “arata ca stabilirea increderii poate fi decisiva”. “Coreea de Nord si SUA trebuie sa se straduiasca sa restabileasca increderea inainte de toate”, a insistat el.

De la summitul americano-nord-coreean din iunie, “impasul vine din SUA si de la sustinerea lor fata de masurile coercitive care ucid stabilirea unei increderi” mutuale intre cele doua tari, a mai apreciat ministrul nord-coreean.

In aceasta saptamana, China, la fel si Rusia au cerut in fata ONU o relaxare a sanctiunilor internationale impotriva Coreei de Nord in paralel cu destinderea angajata la inceputul verii.

Sustinute in special de Franta, SUA au refuzat categoric pana in prezent cea mai mica relaxare a sanctiunilor internationale. Washingtonul vrea in prealabil sa vada un inceput al denuclearizarii in peninsula, verificabila in mod independent.

“Presedintele Kim Jong-Un este hotarat sa transforme Peninsula Coreeana intr-un pamant al pacii, fara arme nucleare si amenintari nucleare”, a subliniat ministrul nord-coreean.

“Trebuie sa ne eliberam de vechile moduri de a gandi”, a pledat Ri Yong Ho, a carui tara este sub incidenta mai multor serii de sanctiuni economice internationale severe.”Noi avem mai multe motive decat SUA sa nu avem incredere”, a precizat el, exprimand “bunavointa” tarii sale de a stabili relatii pasnice.

Ministrul nord-coreean sustine ca Phenianul a pus “capat testelor nucleare si cu rachete balistice intercontinentale”, trecand la “destructurarea siturilor nucleare intr-un mod transparent”.

“Totusi, noi nu vedem un raspuns corespunzator din partea SUA”, si-a exprimat regretul el.

In special in 2017, la initiativa SUA, Consiliul de Securitate a adoptat in unanimitate trei serii de sanctiuni impotriva Coreei de Nord, care vizand exporturile de fier, carbune, textile, precum si pescuitul. Sanctiunile internationale impun trimiterea inapoi in tara a expatriatilor nord-coreeni si limiteaza importurile de petrol rafinat ale Phenianului.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2