Dezastru la Primaria Baia Mare: Un consilier local face dezvaluiri

Reclame home 1
Reclame home 1

bani-robinetConsilierul local Gheorghe Gligan a postat pe profilul de Facebook mai multe informatii legate de dezastrul din Primaria Baia Mare.

Acesta afirma ca Primaria are datorii imense la banci, aproximativ 40 milioane de euro ca urmare a unor hotarari initiate de Catalin Chereches.

„Atasat baimarenii pot vedea cele doua HCL-uri initiate de primarul Catalin Chereches prin care primaria Baia Mare a fost bagata in datorii de 200.000.000 RON adica 40.000.000 EURO la banci. Puteti sa vedeti cine era primarul de la acea vreme care a gospodarit bugetul.

Nici un agent economic serios nu participa la o licitatie de deszapezire cand stie ca are de a face cu o primarie cu datorii de un asemenea nivel deoarece nu are siguranta ca va putea sa isi incaseze banii pentru serviciile prestate. Cred ca am fost suficient de explicit de ce astazi Primaria Baia Mare, desi a derulat doua proceduri de achizitie NU A AVUT NICI UN AGENT ECONOMIC INTERESAT sa participe la licitatii. PE LANGA ACESTEA SE ADAUGA MULTE ALTE DATORII CATRE FURNIZORI, unele ajunse in instanta, Drusal a dat primaria in judecata pentru a-si recupera 500.000 euro, Urbis a dat primaria in judecata pentru a-si recupera banii, etc.

Organele de cercetare penala vor stabili unde au mers aceste sume colosale, deoarece imprumuturile sunt suplimentare bugetului anual al primariei, la acea data primaria nu avea datorii la banci. De acum incolo are de platit atat rate cat si dobanzi. Felicitari domnilor care ati bagat Primaria Baia MARE IN DATORII PENTRU MULTI ANI. De acum ar trebui sa veniti sa platiti datoriile din buzunarele voastre, pentru ca banii s-au dus pe apa sambetei, sau macar dobanzile sa le achitati voi fratilor, ca baimarenii sunt nevinovati de proasta voastra gestionare a banilor publici.

Nu mi se pare normal sa fie platite din impozitele baimarenilor. Consilierii PSD se vor impotrivi majorarii impozitelor prognozate pentru inceputul anului 2017 in Baia Mare, deoarece nu este normal sa facem aceasta majorare pentru a plati datoriile si dobanzile unora care au plantat panselute si au pus luminite pe BANI LUATI DIN BANCA!!!”, a spus Gheorghe Gligan.

ZiarMM

hcl-2 hcl

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

12 Comments

 1. oana

  CĂTĂLIN CHERECHEȘ: „Am lăsat un oraș la cheie! (… ) și pas cu pas, pe fiecare palier în parte, acest oraș a fost blocat”, pe cine sa credem ?????????? RUSINE !

  Reply
 2. Vizor

  Consilierul local Gheorghe Gligan are perfecta dreptate dar uita sa zica cum a ajuns director a unui serviciu din primarie si cum pe timpul mandatului sau a angajat cativa inspectori membri PSD, PNL,dar dezvaluirea este una mica fata de talhariile facute de primar si acoliti sai dar exista un dar D N A nu se autosesizeaza nici Curtea de Conturi intru-cat se asteapta alegerile iar eforturile facute de de Chereches si familia sa pentru partidul mamei sale trebuie rasplatite.

  Reply
 3. Nicolae P.

  Daca e asa si totul e facut in afara legii,inseamna ca multi ar trebui sa-l urmeze,nu? Oricum sa fim seriosi,nu a putut cake sa faca totul de capul lui,fara sefi de servicii,juridic,economic,etc.Inseamna ca va urma marea restructurare,in sfarsit.De ce nu cer consilierii un audit.Sa nu aflam intr-o zi ca si judetul e in buda si acolo nu a pastorit cake ci Man,Ciceu si acum Zetea.Si ei cu totii au iubit,pe modelul cakist,chermezele,sarbatorile,logourile,etc.

  Reply
 4. Baimarean

  Noo,iar ne face C.C celebrii,primul municipiu din tara care va da faliment.Dar sa vedem si partea buna a lucrurilor,daca tot am dat universitatea si baza ei materiala celor din Cluj Napoca (hectare de teren si cladirile fiind deja a lor),poate ne cumpara ca oras cu 1 leu.De fapt asta ar fi si singura noastra sansa sa ne apucam de facut parcuri industriale (mai ales ca cei din Cluj numai asta stiu,parcuri industriale,universitati,bani din invatamant si studenti,sanatate,spitale,doctori de renume,IT,etc) sau alte lucruri de care bravii nostri politicieni zic ca nu avem nevoie (ei inca pariaza pe agricultura,mare mirare ca nu si pe minerit cum o faceau acum 4 sau 8 ani).

  Reply
 5. Alt baimarean

  Din ce banca s-au banci au fost luati acesti bani?Publicati si lista cu obiectivele pt.care s-au cheltuit.SA SE STIE.

  Reply
 6. Zoli

  40 milioane de Euro sunt exagerat de multi bani! Dar cred ca Kake nu putea sa faca totul de unul singur ci a avut oamenii lui care acum probabil stau pititi sub birou si asteapta tremurand DNA-ul! Cum au putut disparea atatia bani si cum de nici un organ de control n-a observat nimic?! Unde au fost atunci acesti consilieri locali,au stat la rand asteptandu-si partea?! Acum,cand vaporul se scufunda ies la ”dezvaluiri” doar-doar isi vor scapa pielea?! Oricum,cand vor cadea capete,cred ca primaria si consiliul local vor ramane doar cu oamenii de paza! Orasului din pacate ii vin zile triste si negre caci acesti bani trebuie sa fie restituite bancilor cumva si asta se va sparge in capul baimarenilor,sau putem da anunt ”Oras falimentat,cu datorii enorme – de vanzare”!

  Reply
 7. Gogu

  KAKE a facut propunerile, a tras sforile, dar vinovatii sunt consilierii care au aprobat-astea sunt Hotarari ale Consiliului Local Baia Mare!!!
  Fiecare poate cere ceva, asta nu inseamna ca si poate obtine, nu-i asa?

  Reply
 8. Raoul

  Chereches isi bate joc de populatia Baii Mari. Dar mai are si alte probleme. Ar fi un subiect foarte bun pentru o teza de doctorat al vreunui medic dintr o anumita specialitate…

  Reply
  1. poanta

   Dar la nenea Dottore de pe lista PNL a facut careva vreo verificare? Nu de alta dar sa nu aflam intr-o zi ca ne mai facem o data de ras.

   Reply
 9. vasile

  Ar fi interesant de aflat câți bani s-au dus din milioanele de euro pentru cheltuielile cu imaginea megalomanului „edil„ Cherecheș. Bani din conturile Primăriei și bani cu origini dubioase, apoi spălați, au fost aruncați porcoaie cu un singur scop: manipularea opiniei publice și autorităților. ”Edilul” nu ar fi reușit grosolana manipulare fără ajutorul cozilor de topor din presă. Poate că vor scrie editoriale pe această temă jurnaliștii Gheorghe Pârja, Viorica Pârja, nicolae goja, Anamaria Somay, Radu Țolaș, Claudiu Florescu, sau Grigore Ceascai. Li se poate alătura și Marian Ilea.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole