Dezinsectie a la Chereches. Cum se pulverizeaza banii baimarenilor, in toi de noapte

Initiativa stropirilor de sezon impotriva insectelor si a daunatorilior este una necesara si benefica. Noile cartiere ale municipiului Baia Mare au fost construite dupa 1960, pe o suprafata unde la momentul respectiv exista o imensa balta cu papuris si stufaris. Cartierele Garii, Sasar, Traian si Republicii sunt extrem de aglomerate, miile de masini parcate generand adevarate ocluzii in trafic.

In urma cu doua seri, in cartierul Garii s-a efectuat stropirea vegetatiei de pe aliniamentele stradale, prin realizarea a mai multor treceri, cu un utilaj adaptat acestui scop. Cel putin asa parea ca intentie desi modul de lucru era total gresit.

Pentru a se face o lucrare de calitate, trebuia asigurat un front de lucru corespunzator, astfel incat utilajul sa poata ajunge in toate zonele unde stropirea vegetatiei era necesara. Ceea ce nu s-a realizat, dupa cele relatate de un baimarean noctambul, care, atras de zgomotul ciudat al unei pompe de mare capacitate, iesise la ora 1 noaptea la geamul apartamentului, exact la timp pentru a receptiona in plina fata jetul de solutie toxica pulverizata.

“Masina mergea cu viteza prea mare, aproximativ 20-30 km/ora, timp in care pe platforma din spate se afla un brat care se rotea la 180 de grade, pulverizand solutia toxica in evantai. Intrucat vegetatie exista doar pe laturile carosabilului si uneori nici macar pe ambele laturi (vezi foto), prin procedura de lucru folosita solutia era risipita pe un unghi de 90 de grade, zona din spatele utilajului.

Ca solutie rationala, masina trebuia sa treaca pe fiecare strada cu bratul orientat doar intr-o parte, la o inaltime adaptata cu cea a vegetatiei, cu posibilitatea opririi jetului in intersectii sau in zonele unde nu exista vegetatie”, ne-a scris baimareanul revoltat.

Subscriem opiniei mentionate, la care mai adaugam si faptul ca normal era ca primaria sa anunte locatarii despre programul de activitate, astfel incat sa nu se trezeasca baimarenii cu o baie de solutie pulverizata in timpul somnului sau cu interiorul apartamentelor invadat de substantele toxice imprastiate cu generozitate.

Cat poate fi de complicat sa te gandesti la aspectele mentionate, sa faci ceva rational, fara risipa si mai ales eficient? In plus, o dezinsectie era imperios necesara si in subsolurile inundate ale cladirilor, locuri unde coloniile de tantari prospera fara probleme. Se aude, dle Primar, sau sunteti prea coupat cu oficierea de casatorii, mersul la nunti sau inventarea de noi evenimente costisitoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. dan

    Nu de la primar vine prostia, ci de la sefii serviciilor, care nu gindesc cu capul ci cu pixul. Ar trebui (de data asta primarul) sa-i ia de urechi si sa le impute risipa de bani si sa refaca lucrarea pe banii lor.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1