septembrie 17, 2021

DGA, comunicat dupa controlul de la Directia Copilului Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 27-28 septembrie,  in baza ordonantelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures au efectuat activitati procedurale in vederea documentarii si probarii unor infractiuni de coruptie.

Din probatoriul administrat in cauza, rezulta presupunerea rezonabila ca, in cursul perioadei 2014 – 2017, D.I.T. a pretins si a primit de la mai multe persoane foloase materiale, in schimbul traficarii unei pretinse influente pe langa functionari ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, cu ocazia procedurilor de atribuire a contractelor de prestari servicii de securitate si sanatate in munca si de prevenire si stingere a incendiilor, precum si vizand lucrari in materie de instalatii electrice, incheiate in beneficiul institutiei.

In cauza, fata de inculpatul D.I.T. a fost pusa in miscare actiunea penala pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata.

La data de 28.09.2017, procurorul competent a dispus masura preventiva a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu sprijin de specialitate din partea Brigazii de Operatiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operatiuni Speciale Maramures.

“Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, spun cei de la DGA.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2