Diaspora a trimis in Republica Moldova aproape un miliard de dolari in 2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cetatenii Republicii Moldova care muncesc in strainatate au trimis in tara aproape un miliard de dolari in primele trei trimestre din 2018, a anuntat vineri Banca Nationala a Moldovei (BNM), informeaza AGERPRES.

Potrivit datelor BNM preluate de Xinhua, transferurile nete de bani ale persoanelor fizice au depasit echivalentul a 955 de milioane de dolari in perioada ianuarie-septembrie. In 2017, bilantul a fost de 1,199 miliarde de dolari.

Proportia remiterilor din Uniunea Europeana ramane in crestere, la fel ca in ultimii ani, si a ajuns la 42,9% din totalul sumelor trimise acasa de cetatenii moldoveni din strainatate. Contributia celor din Comunitatea Statelor Independente isi pastreaza tendinta de scadere, fiind in prezent de 26,2%; maximul istoric al acestei proportii a fost de doua treimi din total.

Cele mai multe transferuri (48,2%) au fost efectuate in euro; urmeaza cele in dolari (44,7%) si cele in ruble (7,1%).

Banii trimisi din diaspora sunt cea mai importanta sursa de valuta a Republicii Moldova, reprezentand peste 20% din PIB in ultimii 15 ani. Estimarile arata ca o treime din populatia activa a tarii munceste in strainatate.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole