“Dieselgate”: Si Polonia lanseaza o actiune impotriva Volkswagen

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polonia a anuntat joi ca a lansat urmariri impotriva Volkswagen Group Polska pentru a-si fi indus in eroare clientii in legatura cu nivelul real al emisiilor poluante ale motoarelor sale diesel, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Procedura vizeaza operatiunea recunoscuta de gigantul german al automobilelor si constand in instalarea pe milioane de vehicule Volkswagen, Audi, Seat si Skoda a unor softuri care minimizeaza nivelul real al emisiilor de gaze poluante in timpul testelor antipoluare aplicate motoarelor diesel.

Aceasta actiune ” a afectat un mare numar de utilizatori de automobile in Polonia si in intreaga Uniune Europeana (…) si este posibil sa fi lezat interesele consumatorilor si respectarea normelor de mediu si tehnice”, a precizat intr-un comunicat Oficiul polonez pentru protectia concurentei si consumatorilor (UOKiK).

Procedura lansata in Polonia poate duce la concluzia ca s-a creat un prejudiciu colectiv, iar compania responsabila risca o amenda in suma de pana la 10% din cifra de afaceri, putand fi obligata de asemenea sa elimine consecintele infractiunii comise.

Oficiul reproseaza totodata Volkswagen ca a impiedicat depunerea de reclamatii de catre utilizatorii de vehicule din cele afectate de trucarea emisiilor.

Potrivit asociatiei poloneze StopVW, care a depus la randul sau o plangere colectiva impotriva grupului german in octombrie 2016, in Polonia au fost vandute circa 200.000 de vehicule cu softul incriminat. Constructorul sustine ca este vorba de 140.000 de vehicule.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2