Dieta recomandata pentru o inima sanatoasa

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Oricat de tentante ar fi dietele restrictive pentru a scapa de kilogramele in plus sau pentru atingerea unor scopuri in materie de performante sportive, acestea pot avea un efect negativ asupra sanatatii inimii, potrivit unui studiu efectuat recent de o echipa de oameni de stiinta americani si citat de Reuters.

Pentru a afla ce tip de dieta este cel mai sanatos pentru inima o echipa de medici si oameni de stiinta a examinat rezultatele a peste o duzina de cercetari realizate anterior. Adunate laolalta, dovezile arata ca regimul ideal pentru starea de sanatate a cordului cuprinde multe fructe, legume si cereale integrale.

”Exista o cantitate mare de informatii eronate legate de dietele restrictive, printre care se numara (consumul de — n.r.) pastile cu antioxidanti si regimurile fara gluten”, a declarat dr. Andrew Freeman, director pentru sanatate si preventie a bolilor cardiovasculare din cadrul departamentului de cardiologie de la National Jewish Health din Denver, autorul principal al studiului.

”Insa, despre unele modele alimentare s-a demonstrat clar ca reduc riscul de aparitie a numeroase afectiuni cronice, precum bolile coronariere”, sustine Freeman in cadrul unui comunicat. ”Se remarca un consens din ce in ce mai evident conform caruia o dieta bazata in mod predominant pe plante, cu accent pe vegetale cu frunze verzi, cereale integrale, legume si fructe, este cea care aduce cele mai importante beneficii asupra sanatatii”, a adaugat Freeman, citat de Agerpres.

De asemenea, pe baza informatiilor stiintifice disponibile, nucile consumate cu moderatie, uleiul extravirgin si carnea slaba pot face si ele parte dintr-un regim sanatos, mentioneaza Freeman si colegii sai in publicatia de specialitate ”Journal of the American College of Cardiology”.

In plus, pentru evitarea cresterii nivelului de colesterol din sange, unul dintre factorii de risc pentru bolile de inima, autorii cercetarii recomanda renuntarea la oua sau limitarea consumului acestora, dar si al unor grasimi precum uleiul de cocos sau de palmier, mai arata sursa citata.

Autorii studiului mentioneaza ca dieta cu sucuri este mai putin sanatoasa pentru inima in comparatie cu aportul de fructe si legume mancate ca atare deoarece exista riscul de a consuma prea multe calorii. Totusi, ei precizeaza ca aceste sucuri pot avea un efect pozitiv in cazul celor care nu introduc in alimentatie suficiente fructe si legume.

In ceea ce priveste regimurile fara gluten, oamenii de stiinta care au realizat prezentul studiu sustin ca acestea sunt recomandate persoanelor care sufera de boala celiaca sau de alergii la gluten, insa nu exista dovezi potrivit carora ele ar fi eficiente pentru restul persoanelor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *