septembrie 24, 2021

Dietele drastice sunt nepotrivite pentru pierderea in greutate pe termen lung

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

mancareDietele “crash” (intensive) nu sunt potrivite pe termen lung pentru pierderea in greutate, a avertizat un nutritionist german citat de agentia DPA.

Georg Abel, profesor la Universitatea de Stiinte Aplicate din Saarbruecken sustine ca o reducere initial drastica a aportului de calorii determina organismul sa arda rezervele de carbohidrati glycogen, proces care este insotit de pierderea de apa din organism, grasimea nefiind afectata in mod semnificativ.

Desi acest lucru duce la pierderea rapida in greutate, persoanele care tin regim se ingrasa din nou — si, de obicei, cu mai multe kilograme — atunci cand obiceiurile alimentare anterioare sunt reluate, pentru ca organismul intrase in modul de foame si incetinise viteza de ardere a caloriilor.

Necesarul zilnic de energie al unui adult este de aproximativ 2.000 de calorii. Dietele “crash” reduc zilnic, in mod obisnuit, de la 500 pana la 800 de calorii.

Georg Abel a declarat ca adoptarea unei diete “crash” in mod frecvent sau pentru o lunga perioada de timp ar putea perturba echilibrul natural al organismului intre foame si satietate, dar ar putea produce si deficiente energetice sau nutritionale.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2