Digitalizare: Cloud Regional din care va face parte și județul Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a participat marți, 10 ianuarie, la o întâlnire de lucru organizată de ADR Nord-Vest, în cadrul căreia s-au pus bazele acordului de parteneriat pentru realizarea Cloud-ului Regional, din care vor face parte județele Maramureș, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare şi Sălaj.

”Alături de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, am participat astăzi la întâlnirea de lucru organizată de ADR Nord-Vest, în cadrul căreia am pus bazele acordului de parteneriat pentru realizarea Cloud-ului Regional, din care vor face parte județele Maramureș, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare şi Sălaj.

Practic, vom interconecta sistemele digitale ale sectorului public din cele 6 județe, astfel încât cei peste 2,7 milioane de cetățeni din regiunea de Nord-Vest a României să aibă acces la serviciile oferite de instituțiile publice la un click distanță, fără a mai sta la cozi și fără a se deplasa la instituții.

Cloud-ul va asigura comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituții în parte, va reducere costurile și va crește calitatea activităților sectorului public, în ceea ce privește prestarea serviciilor publice și accesibilitatea serviciilor de e-guvernare.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, am stabilit demersurile necesare pentru înființarea Agenției Regionale de Investiții și Inovare, în regiunea Nord-Vest.

În Maramureș implementăm deja proiecte privind digitalizarea, iar în prezent avem în desfășurare proiectul MaraRoads, prin care implementăm sisteme informatice inovative, cu scopul de a consolida creșterea performanței administrației locale și optimizarea proceselor administrative ale instituției, prin simplificarea serviciilor către cetățeni și mediul de afaceri.

La întâlnirea de astăzi, care a avut loc în Bistrița, au fost prezenți și Președintele Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Emil Radu Moldovan, Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, Președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba, Vicepreședintele CJ Sălaj, Szilagy Robert Istvan, reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj, experți din cadrul STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Mulțumesc președintelui CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, pentru găzduirea acestei întâlniri de lucru atât de importante. De asemenea, următoarea întâlnire de lucru pe această temă va fi organizată în Maramureș”, a spus, marți, Ionel Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole