DIICOT cere audierea jurnalistilor de la Sky News

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

armeProcurorii DIICOT vor solicita, prin intermediul unei comisii rogatorii, audierea jurnalistilor de la postul de televiziune britanic Sky News care au realizat reportajul despre un presupus trafic de arme din Romania, au declarat miercuri pentru AGERPRES surse judiciare. Potrivit surselor citate, actele vor fi transmise autoritatilor britanice in aceasta saptamana, urmand ca cel mai probabil audierea sa se faca in Marea Britanie.

Dosarul Sky News: Trei membri ai echipei postului tv — urmariti penal pentru comunicare de informatii false (motivare)

Trei membri ai echipei de la postul de televiziune Sky News care au participat la realizarea reportajului despre un presupus trafic de arme din Romania au fost pusi sub urmarire penala de procurorii DIICOT pentru savarsirea infractiunii de comunicare de informatii false, potrivit motivarii arestarii preventive a celor trei cetateni romani care au aparut in materialul jurnalistic.

Extinderea si inceperea urmaririi penale fata de cei trei a fost dispusa de procurorii DIICOT pe data de 11 august.

„S-a retinut in referat ca (…), prin toate datele si informatiile comunicate verbal si surprinse ca atare in materialul video al postului Sky News, ce au fost raspandite prin intermediul a numeroase alte posturi de televiziune si componente mass-media, inclusiv in mediul virtual, cunoscand caracterul fals al acestora (si anume faptul ca persoanele din video nu erau traficanti de arme, ci doar vanatori, iar armele manipulate si prezentate de acestia erau arme de vanatoare detinute legal) s-a pus in pericol securitatea nationala, iar respectiva fapta constituie infractiunea de comunicare de informatii false. (…) Totodata, s-a retinut faptul ca membrii echipei postului de televiziune Sky News din Marea Britanie, si anume cetatenii britanici R.S.R., S.C.S., S.J., cu intentie, au comunicat si raspandit in mediul virtual si prin mass-media, stiri si informatii false referitoare la presupusul trafic de armament din Romania, desi cunosteau ca aceste stiri nu sunt reale”, se mentioneaza in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

Detalii pe agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. George

    Statul roman, daca are la relatii externe (sau alt departament cu competente) oameni cu singe in instalatie TREBUIE SA-I PUNA LA ZID PE NEMERNICII CARE DENIGREAZA ROMANIA. Atit pe smecherii de la Sky cit si pe inconstientii romani care pentru un banut isi denigreaza tara. Pentru romani, din punctul meu de vedere este tradare de tara.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole