Dileme adevarate despre unghii false

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

N-am inteles niciodata moda cu unghiile false. Inteleg: orice femeie isi doreste o manichiura frumoasa si atragatoare. Insa de aici pina la ghearele alea in toate culorile curcubeului e o distanta destul de mare.

Le vezi peste tot: in birouri, in transportul public, prin restaurante si cluburi – unghii false de toate dimensiunile, formele si alcatuirile, iar in capatul lor cite o cucoana ce se chinuie sa-si ”butoneze” smartfonul sau se contorsioneaza sa dea o semnatura.

N-am inteles niciodata de ce e “cool” sa-ti lipesti in virful degetelor niste lopeti pe care sa trintesti o tona de blin-blinguri lucioase cu riscul de a-ti deteriora unghiile naturale. Ai unghii slabe? Aplica-le un tratament, ingrijeste-le, vopseste-le… …dar nu-ti pune schiurile alea cu fluturasi pe maini doar pentru ca asa e la moda.

Mie mi se par urite si artificiale, poate si din cauza ca apreciez frumusetea naturala si ingrijita. Plus ca nu sint deloc practice. Si daca tot veni vorba, am si o dilema legata de fetele cu unghii kilometrice: oare ele cum se sterg la fund dupa ce merg la toaleta?

Andrei ALBU

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. corina

  D-le Albu, cred ca mai bine ar fi sa invatam sa scriem corect:,, cate” si nu ,, cite”, sau ,, sunt” si nu ,, sint” si apoi sa le criticam pe d-le cu unghii false. Daca tot vrem sa scriem la ziar….

  Reply
  1. Alina

   Doamna Corina (sau sa scriu si eu “dna corina” ca sa fac economie de efort?), poftim si te cultiva mataluta putin in privinta a ceea ce e “corect” in limba romana. Citez din Wikipedia (http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Versiuni_de_ortografie_rom%C3%A2n%C4%83):
   “Limba română scrisă actuală cunoaște în principal două versiuni ortografice:
   1. Grafia stabilită de Academia Română în 1993 prin revenire la regulile „Sextil Pușcariu” dinainte de 1953, modificată prin publicații ulterioare ale Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”:
   a) scrierea cu î la începutul și sfârșitul cuvintelor și cu â la mijlocul cuvintelor, cu excepția cazurilor când prin compunere un î inițial ajunge în interiorul cuvântului (ex.: începând, a urî, vârstă, bineînțeles, neîncetat).
   b) scrierea cu sunt, suntem și sunteți.
   Această normă este utilizată, printre altele, de Dicționarul explicativ al limbii române (1996, 1998), Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (2005) și Gramatica limbii române (2005).
   2. Grafia care a fost oficială în România până în anul 1993 și care prevede:
   a) scrierea cu î indiferent de poziția în cuvânt, cu excepția numelui țării România, a derivatelor sale și a numelor de persoane care au fost scrise cu â în documentele de identitate sau prin tradiție grafică (ex.: Brâncuși, Pârvan).
   b) scrierea cu sînt, sîntem și sînteți.
   Această normă este utilizată, printre altele, de lucrări precum: Noul dicționar universal al limbii române (Editura Litera Internațional, București – Chișinău, 2006), Dicționar explicativ ilustrat al limbii române (Editurile ARC și GUNIVAS, Chișinău, 2007), Gramatica limbii române, ediția a III-a (Editura Polirom, 2008).”

   Pe scurt, domnul Albu s-a exprimat cat se poate de corect, doar ca e o corectitudine diferita de a matale. Sa inteleg ca purtatul unghiilor lungi transforma pe oricine in autoritate suprema in materie de ortografie? Mie realitatea din “teren” (de pe Internet) pare sa-mi indice contrariul. Cu riscul de a generaliza prosteste, multe dintre posesoarele unghiilor lungi se exprima in scris intr-o maniera execrabila… E laudabil ca exista printre ele si persoane care stiu sa utilizeze corect limba romana. E regretabil ca acele persoane nu vad mai departe de un purism steril si, zic eu, pueril.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2