DIN APRILIE – Curățăm Romania de gunoaie. Acțiuni de colectare a deșeurilor din casele oamenilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Gunoaie

Luna aprilie va aduce startul unei campanii care se va derula la nivel național. Este vorba despre campania „Curățăm Romania”, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna spune că luna viitoare vor avea loc acțiuni de colectare a deșeurilor din casele oamenilor. Și maramureșenii au încă mari probleme cu ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor, încă găsim zone în județ care colcăie de gunoaie.

„Vrem o țară curată, o țară fără deșeuri aruncate la întâmplare, care întinează frumusețile naturii, poluează orașele și spațiul rural. Punem în practică această dorință prin Campania națională „Curățăm România”, care se va desfășura pe toată perioada lunii aprilie. La Adunarea generală a Asociației Comunelor din România am cerut susținerea și implicarea liderilor locali în această campanie, un moment crucial în colaborarea noastră. Campania „Curățăm România” include acțiuni de colectare de deșeuri prin ridicarea acestora din gospodării și din zonele de depozitare ilegală. Toate autorităţile publice sunt invitate să se implice pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor abandonate. Vom avea zile dedicate pentru curățarea pădurilor, apelor, colectării anvelopelor, DEEE-urilor, și ecologizării zonelor publice din orașe și comune. Sunt convins că această campanie va fi un succes, nu doar pentru că vom reuși să strângem niște deșeuri, ci pentru impactul social și schimbarea atitudinii persoanelor din comunitățile în care va avea loc.

Totodată, spațiul rural are nevoie de dezvoltare, are nevoie de modernizare. Planul Național de Redresare și Reziliență ne oferă o oportunitate extraordinară, putem schimba fața și viața satului din România! Prin PNRR sprijinim dezvoltarea în domeniul managementului apei, pădurilor și a deșeurilor cu aproape 4 miliarde de euro. Prin programele pe care le derulăm prin AFM, venim în sprijinul UAT-urilor modernizarea iluminatului public stradal, creșterea eficienței energetice în clădirile publice, stații de reîncărcare autovehicule electrice în localități, apă și canalizare.
Rolul primarilor este determinant în succesul implementării acestor programe”, a spus Barna.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole