Din ciclul “Catalin Chereches: am promis si n-am facut!” – Cresele, gradinitele, scolile si liceele NU au fost renovate! (FOTO)

Intr-o euforie declarativa tipica si exaltata, in 5 august 2012, aparea pe lista obiectivelor publicate pe site-ul orasului inca un proiect asumat utopic de primarul ajuns astazi sub control judiciar, dupa ce a luat mita in forma continuata. Sub titlul ”Toate cresele, gradinitele, scolile si liceele renovate” acesta se angaja ferm ca: In urmatorii patru ani (2012-2016, n. red.), fiecare cresa, gradinita, scoala si liceu din Baia Mare va arata demn scopului nobil pe care il serveste. Vom construi gradinte moderne si dotate cu tot ceea ce au nevoie copiii nostri. Si in scoli si licee vom intra cu toate lucrarile necesare, dar si cu dotari. Vom reabilita curtile insitutiilor de învatamânt, le vom asfalta, dar vom amenaja si zone verzi si terenuri de sport’.

In campania pentru alegerile locale din 2016, desi aflat in arest la Gherla, ganditorul penal a plagiat conceptele lui Cristian Anghel, lansand in programul de candidatura proiectul: Baia Mare invata!, un demers initiat anterior de fostul primar sub sloganul „Baia Mare – orasul care invata”. Explicabila lipsa de inventivitate datorita mediului restrictiv, motiv pentru care Chereches mentiona din sala de meditatie si relaxare a penitenciarului: Continuam sa construim si sa reabilitam crese, gradinite, scoli, licee. Vom infiinta Universitatea Baia Mare! In ultimii patru ani, am realizat investitii fara precedent in infrastructura educationala din Baia Mare, modernizand si reabilitand crese, gradinte, scoli si licee, cum este exemplul Colegiilor National Gheorghe Sincai si Vasile Lucaciu sau al Cresei nr. 5, una dintre cele mai moderne din Romania.

Nu e nevoie de o analiza semantica a textelor, contradictiile sunt evidente. De la toate cresele, gradinitele, scolile si liceele si pana la… am realizat investii (si alea partiale) la trei unitati scolare din care doua cu fonduri europene, diferentele sunt indubitabile. A ”continua” nu se justifica dupa ce ai reabilitat “toate” unitatile scolare. Ori poate obiectivele nu au fost atinse din cauza procurorilor DNA, care in aprilie 2016, cu doar cateva saptamani inainte de alegeri, i-au frant aripile Mesterului Manole local.

Baimarenii stiu foarte bine cum s-au risipit banii bugetului pe cumpararea de jucatoare de talie mondiala, aducerea de antrenori celebri si plata unor salarii corporatiste. Sau cum s-au risipit banii pe un Eurovizion inexistent si pe utopia numita “Capitala Culturala Europeana 2021”, marele fas al unui mandat fara rezultate.

Unitatile scolare pot sa astepte mult si bine sau macar pana Baia Mare va avea un primar cinstit, capabil sa gentioneze corect orasul. Nu conteaza promisiunile si nici angajamentele populiste luate de Chereches. Orasul a fost mintit de trei ori de acest individ bolnav de cultul personalitatii. In 2011, 2012 si 2016.

In fotografii, cateva instantanee de la doua licee, total reabilitate, in interior si exterir, fatade, curti, spatii verzi etc.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

7 Comments

 1. cristian

  In loc sa cheltuim bani pentru dezvoltare industriala si atragerea de investitori seriosi noi tocam banii fara sa tinem cont ca depopularea masiva duce la scaderea numărului de elevi,fapt care implicit va duce la alte comasari de scoli si licee (ex Lic 2 unit cu 7 ).Profesorii sau alte bresle carora nu le pasa de lipsa locurilor de munca,in viitorul destul de apropiat o sa-si piarda locurile de munca prin pierderea obiectului muncii.Conditii mai bune in scoli nu inseamna un invatamant mai de calitate,iar baimarenii creaza conditii mai bune pentru viitorii clujeni,banateni sau europeni,deoarece acestor coconi nu li se creaza conditii sa ramana in zona.

  Reply
 2. miscarea dilailor

  Hai sa nu fim rai,ne scoatem ca oras daca se baga si in miscarea raelienilor,cu intreaga Coalitie,mai ales daca o sa se faca consulat in Baia Mare iar din cele 1000 de miliarde de euro promisi de raelieni pentru investitii in Romania ,macar 25 de miliarde de euro pupam si noi,judetul Maramures.Se scoate Zetea si Dragnea prin sprijinul raelienilor,care isi deschid ambasada in Capitala.Oricum socatii astia sustin ca nu o sa se mai munceasca,o sa fim un fel de asistati sociali a extraterestilor.De asta nu o fi vrut Zetea parc industrial,stia ca vin raelienii sa investeasca in judet si noi om fi cei mai eco raelieni din tara.Grupurile de extraterestii nu o sa mearga pe Coasta de Azur ci o sa faca turul bisericilor de lemn,plus ca o sa-si stabileasca bautura traditionala,horinca de Maramu’,cu slana si ceapa.

  Reply
 3. Andy

  Kake macar a incercat, dar actualmente cei care nu vor sa faca nimic pt invatamantul baimarean sun directoriit Barbul si Tepei. Daca nu innvestesti in educatie, degeaba te astepti sa ai rezultate in domeniu.

  Reply
 4. Muresan Ioan

  De ce spui ca Tepei nu vrea sa faca? Crezi ca poate si are cu ce? sa fim seriosi, un pic de responsabilitate cu vorbele!

  Reply
  1. morosan ion

   Daca nu poate, sa lase pe altii care pot. Daca nu are cu ce, atunci ce cauta in functia aia? “Responsabilitate cu vorbele” – un enunt de 2 lei, sa vad responsabilitate cu faptele.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1