Din dragoste pentru PSD – Un primar slugarnic a gravat numele lui Zetea pe cladirea unei scoli publice. Presedintelui chiar i-a placut

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

La doar cateva ore de la senzationalul gest de slugarnicie al primarului din Dragomiresti, care a tinut sa aduca partidului-stat omagii regasite cu precadere in societatile de tip totalitar, fotografia cu placa amplasata pe o scoala gimnaziala din localitate a facut inconjurul internetului. Pentru a pastra decenta limbajului, nu vom reproduce comentariile postate pe retelele de socializare, dar cititorii ZiarMM isi vor imagina calitatea si originalitatea “aprecierilor” la adresa primarului preot si profesor Vasile Tiplea.

Asa cum se vede in imaginea atasata, pe langa faptul ca si-a trecut propriul nume pe o investitie realizata din bani publici, slugarnicul Tiplea a considerat de cuviinta sa glorifice pentru eternitate cateva personaje fata de care are o netarmurita admiratie.

Printre “zeificatii” de la Dragomiresti se numara femeia-barbat, premierul “muncitor” al tarii, unica si inegalabila Viorica Dancila, precum si liderul PSD Maramures, Gabriel Zetea, caruia servilul primar preot si profesor nu a uitat sa-i adauge si initiala V (de la Valer). Daca tot e pe banii statului, incape si o initiala.

Dar mai contrariant decat gestul obedientului Tiplea este faptul ca presedintele Gabriel V. Zetea (noi punem V-ul, ca nu ne costa nimic), prezent la maretul eveniment al deschiderii portilor unei scoli gimnaziale, a acceptat situatia, fara sa intervina in vreun fel. In nota specifica vesnic inconjuratilor de aplaudaci si pupincuristi de serviciu, Gabriel V. Zetea si-a admirat numele cu initiala gravat pe placa lui Tiplea si s-a intors de la Dragomiresti cu satisfactia ca mai are un fan in viata printre primarii judetului.

Am fost pus in fata faptului implinit”, ne-a spus Zetea. Noi il credem. Ca doar nu o sa ne imaginam ca l-a sunat inainte umilul Tiplea si l-a implorat pe Gabriel V. sa ia parte la grandiosul eveniment, ca altfel se fac de mandra minune. E clar ca presedintele PSD si-a vazut la fata locului initialele pe marmura de la Dragomiresti, dar nu a avut suficienta decenta sa ceara inlocuirea sa. Macar de dragul de a nu se afunda mai tare in patetic.

L-am sunat si pe Tiplea. Sa vedem ce avioane i-au tulburat mintea intr-atat de tare incat a ajuns sa o venereze tocmai pe madam Dancila sau sa ii imortalizeze lui Zetea numele pe cladirea scolii gimnaziale. “Sunt in licitatie”, ne-a spus primarul preot si profesor. Ca nu si-a gasit cuvintele e de inteles. Dupa ce l-au “felicitat” cu toate suduielile imaginabile heiterii internetului, ce sa mai zica si preacuviosul edil? Dar sa se scuze ca e in licitatie… tine de limitele naivitatii. Nu raspunzi la telefon cand esti atat de ocupat. Iar daca raspunzi, inseamna ca poti vorbi.

Revenind la Gabriel V. Zetea, ii soptim ceva ce stie, dar ii e teama sa accepte. Probabil, “orice om i-ar fi frica” de un asemenea scenariu. Pemepistul Tiplea, care s-a pozat la brat cu liderii social-democrati, tocmai in sediul partidului, nu va candida din partea PSD, la alegerile din primavara anului viitor. Ii va trimite domnului V. o placheta ce va avea gravata o mana cu degetul mijlociu ridicat, iar alaturi, trei litere: PNL.

In loc de epilog: Placa urmeaza a fi data jos cat de curand. Numele executantului e scris gresit. Forean Trust nu exista in Dragomiresti. Poate Florean. Desigur, nu ne miram de nimic.

UPDATE: Ulterior mediatizarii acestui caz, primarul a dispus inlaturarea placii respective.

Ciprian DRAGOS

Foto placa Dragomiresti: Vasile Vlasin

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

3 Comments

  1. gelu miulescu

    Model de obedienta tipica preotimii ortodoxe. Dupa ce IPS Bartolomeu i-a tuns si frezat punandu-i sa aleaga intre politica si administratie, preacuviosii sunt mai lingai ca activistii de profesie. Iar daca asa cum se sugereaza in text , fostul preot va candida la PNL, halal achizitie. Si faceti larma si pentru ca tot pe un lacas public, catedrala prostirii neamului din Baia Mare, pe clopot e trecut numele primarului “penal” cu tot cu intaistatatorii neamului sau. Hai sictir!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2