Din ianuarie 2019: Restrictii la Roma pentru masinile poluante

home camp2
home camp2
home camp2

Ministrul italian al mediului, Sergio Costa, si presedintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, au incheiat joi un acord, care prevede ameliorarea calitatii aerului la Roma, prin restrictii impuse automobilelor poluante incepand din ianuarie anul viitor, relateaza EFE, titrat de Agerpres.

Acordul prevede sprijinirea noilor infrastructuri pentru automobilele electrice si favorizarea autoturismelor mai putin poluante, in schimbul celor pe motorina, precum si deplasarile cu bicicleta.

Se doreste, totodata, implementarea uzului de combustibili alternativi si a unor zugraveli care absorb PM10, in cadrul programului de renovare a cladirilor si de constructie a altora noi.

“Organizatia Mondiala a Sanatatii aminteste de 500.000 de decese in Europa, din cauza poluarii atmosferice. O problema pe care regiunea Lazio, cu Roma ca oras, trebuie sa o rezolve”, a declarat Zingaretti, la o conferinta de presa comuna.

“Ministerul Mediului a alocat resurse si stimulente financiare pentru schimbarea masinilor, oferindu-le posibilitatea de a plati mai putin celor care nu polueaza”, a declarat, la randul sau, Sergio Costa.

Ministerul Mediului se angajeaza sa restrictioneze circulatia mijloacelor de transport in comun cele mai poluante, in favoarea mobilitatii sustenabile, traficului limitat si ca mai multi pasageri sa imparta aceeasi masina.

Se prevede, de asemenea, promovarea de initiative pentru a impulsiona reducerea numarului de masini care circula in zonele urbane.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *