Din ianuarie 2023 – Medicamente compensate cu 90% pentru asiguraţii cu pensie de până la 1.608 lei

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1556/2022, publicată pe final de an 2022 în Monitorul Oficial, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% preţul de referinţă al medicamentelor de pe sublista B va creşte de la 1429 lei la 1608 lei.

Autoritățile au anunțat că de Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor beneficiază toţi pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială sub valoarea menţionată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

„La stabilirea plafonului de pensie până la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se ia în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună. Acest ajutor se va acorda în două tranşe, în lunile ianuarie şi octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

CNAS şi casele de asigurări de sănătate au luat deja măsuri de informare a furnizorilor parteneri de servicii medicale despre noutăţile care survin în modul de aplicare a Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor”, precizează CNAS.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu