Din istoria Aeroportului International Maramures: Cand a avut loc prima aterizare a unui avion pe aceste meleaguri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In ultimii ani despre Aeroportul International Maramures (fost pana acum ceva vreme Aeroportul International Baia Mare) s-a vorbit mult, chiar daca a fost inchis o perioada de timp pentru lucrari de modernizare.

A venit acum momentul sa redam si cateva date din istoria acestuia. Astfel, de pe site-ul oficial al aerogarii maramuresene aflam ca Aeroportul a fost infiintat in urma cu 54 de ani si ca prima aterizare a unui avion pe aceste meleaguri a avut loc in anul 1929.

“Aeroportul International Maramures a fost infiintat pe actualul amplasament in anul 1964, cand a inceput constructia pistei betonate. Se mentioneaza ca prima aterizare a unui avion pe aceste meleaguri a avut loc in anul 1929, la bordul acelui avion apartinand Flotilei de Aviatie de Garda Someseni-Cluj, aflandu-se Regina Maria.

Incepand cu anul 1966, aeronavele scurt si mediu curier, au operat pe pista betonata avand lungimea de 1400 m”, se arata pe site la sectiunea “Prezentare”.

Tot de acolo mai aflam ca intre noiembrie 1977 si iunie 1979, pista betonata a fost prelungita pana la lungimea de 1800 m si latime de 30 m (plus acostamente de beton de 7,5 m de fiecare parte a pistei).

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2