Din istoria Spitalului Judetean Baia Mare: Pe vremuri a fost cel mai dotat spital din tara, dupa Bucuresti

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Pe vremuri, Spitalul Judetean Baia Mare a fost cel mai dotat spital din tara, dupa Bucuresti.

Inaugurat acum aproape 47 de ani, dupa cei cinci ani in care a fost construit, spitalul baimarean avea pe atunci peste 1.000 de paturi si 14 sectii.

“Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare a fost inaugurat pe data de 11 ianuarie 1972 si la acea vreme era cel mai dotat spital, dupa Bucuresti, cu cea mai moderna aparatura medicala. Spitalul avea la dispozitie peste 1.000 de paturi, bolnavii fiind spitalizati pe cele 14 sectii, in functie de afectiunile lor.

Spitalul baimarean a fost construit in perioada 1967-1972 de catre Trustul de Constructii Industriale Oradea, Santier Baia Mare (director inginer Romulus Couti), dupa un proiect unic al arhitectului doctor Mihai Enescu. In primii ani de functionalitate noul edificiu spitalicesc a fost printre primele patru ca marime din tara, alaturi de institutiile similare din Constanta, Craiova si Galati”, se arata pe site-ul oficial al unitatii medicale, la sectiunea “Scurt istoric“.

Primul director al unitatii medicale a fost doctorul Constantin Opris, spitalul purtandu-i astazi numele.

“Primul director al unitatii a fost numit, inca din 1970, Dr. Constantin Opris. Personalitate medicala de exceptie, si-a dedicat doua decenii de viata pentru inaltarea si buna functionalitate a lui, pentru ridicarea calitatii serviciilor de sanatate.

Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constatin Opris Baia Mare a beneficiat de numeroase contacte directe cu organizatii medicale si umanitare, spitale si persoane din Anglia, Franta, Olanda, Austria, Germania, SUA, Ungaria, Ucraina.

Organizatiile de ajutor umanitar din Anglia, Franta, Olanda, Austria, Germania au sprijinit activitatea din Spitalul Judetean prin numeroase donatii de aparatura medicala, medicamente si materiale sanitare”, se mai arata pe pagina amintita.

Vlad HERMAN

Foto: spitaljbm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *