Dincu: 33% dintre intreprinzatorii mici si mijlocii spun ca evolutia mediului economic stanjeneste dezvoltarea

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

vasile dincu 2Vicepremierul Vasile Dincu a afirmat joi, cu ocazia lansarii unui program de finantare pentru IMM-uri, ca doar 18% dintre cei care investesc in intreprinderi mici si mijlocii doresc sa aplice pentru fonduri structurale, iar 33% dintre ei sustin ca mediul economic din Romania “stanjeneste dezvoltarea”, informeaza AGERPRES.

“Am analizat in ultimii ani cateva barometre in care i-am intrebat direct pe cei care au investit in IMM-uri. Anul acesta doar 18% din cei intervievati intr-un mare esantion au spus ca ar vrea sa aplice pentru fonduri structurale. Asta inseamna ca oamenii sunt descurajati, ca nu au vazut o politica coerenta pana acum de sprijinire a lor. Intr-un raport de anul acesta, 33% dintre intreprinzatorii mici si mijlocii spun ca evolutia mediului economic din Romania stanjeneste dezvoltarea, incurca dezvoltarea. 61% se plang de birocratie, 57% de fiscalitate excesiva.

De coruptie se plang 45% si de controalele excesive 44,98%. Oamenii au nevoie de un acces mai bun la piete. 60% dintre ei spun ca au nevoie de acces la piete si acesta poate fi cel mai important sprijin pe care il aduce programul nostru”, a sustinut Dincu, la lansarea Programului Operational Initiativa pentru IMM-uri, la Palatul Victoria.

El a adaugat ca lansarea acestei initiative la nivel european, in anul 2013, a reprezentat un moment foarte important pentru dezvoltarea Europei, “a spatiului de business comun”.

“Instrumentul de garantare neplafonata care se implementeaza prin intermediul acestei initiative cu siguranta ca va imbunatati accesul la finantare al IMM-urilor si va creste numarul de IMM-uri care vor beneficia de ajutor in urmatorii ani”, a mai spus vicepremierul.

Initiativa pentru IMM-uri 2014 — 2020, in valoare de 100 de milioane de euro, este un program destinat sa faciliteze accesul la credite, prin oferirea unei rate de garantare de pana la 80%. Prin intermediul acestui program se vor acorda garantii neplafonate ce vor avea destinatari finali IMM-urile non-agricole din mediul urban si rural, pentru acele activitati care nu sunt finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *