Dincu: Modernizarea peste noapte a administratiei publice nu se poate realiza doar prin tehnologie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vasile-dincu-2
Modernizarea administratiei publice peste noapte nu se poate rezolva numai prin suport tehnologic, ci este nevoie de schimbarea mentalitatii, a declarat, marti, vicepremierul Vasile Dincu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la conferinta „Chief Information & Innovation Office. Pentru eliminarea birocratiei in Romania. In avantajul cetatenilor”, informeaza AGERPRES.

„De cinci luni de cand sunt ministru, am facut un inventar al proiectelor tehnologice din fiecare minister. In spatele acestei utopii informatice si tehnologice, la noi coexista un Ev Mediu administrativ. In multe locuri, functionarul se foloseste, nu de bata, ci de aceasta minunata tehnologie.

Informatica nu aduce neaparat un castig de democratie. Eu nu cred ca totul se rezolva in societatea noastra daca introducem tehnologii noi, ci daca rationalizam lucrurile. S-au cheltuit cateva sute de milioane de euro pe programe informatice care nu sunt puse cap la cap, nu sunt interconectate.

Fiecare ministru a cautat sa creeze insule de tehnologie. Nu cred ca se poate rezolva peste noapte modernizarea unei administratii numai prin suportul tehnologic si minunatele produse pe care le viseaza si le realizeaza inginerii. Cred ca este nevoie de o schimbare fundamentala de mentalitate. Este nevoie sa schimbam filosofia noastra de a fi, filosofia statului de a fi. Aceste lucruri se pot face printr-o mai buna organizare”, a afirmat Dincu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole