Dino Tucci, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Satu Mare in vizita de lucru la Consiliul Judetean

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In cursul zilei de miercuri, 15 martie, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Satu Mare, insotit de dr. Simion Belea, seful Biroului de Reprezentanta a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, a facut o vizita presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

In urma cu cativa ani, Ministerul Afacerilor Externe al Italiei a decis sa reformeze si sa restructureze sistemul consular. Multe dintre Consulatele Generale ale Italiei au devenit onorifice, iar unii dintre corespondentii consulari au fost numiti prin decret consuli onorifici.

In acest sens, s-a trecut la o reorganziare teritoriala a activitatii consulare pe regiuni si judete, in functie de numarul italienilor rezidenti. Astfel, pentru zona noastra s-a infiintat un Consulat Onorific la Satu Mare, prin numirea lui Dino Tucci in functia de Consul Onorific, cu competente in judetele Maramures, Satu Mare si Salaj.

Printre atributiile sale se afla si ajutorarea romanilor care au muncit sau muncesc in Italia si se confrunta cu diverse probleme in domeniul pensiilor, a actelor de stare civila sau alte documente. O alta atributie a Consulului Onorific este aceea de a oferi informatii legislative, juridice si comerciale oamenilor de afaceri italieni care isi desfasoara activitatea in cele trei judete amintite mai sus, precum si eventualilor investitori care vor sa-si deschida afaceri in unul din cele trei judete ale tarii.

Atributiile Biroului de Reprezentanta a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare sunt acelea de a oferi informatii, consiliere si asistenta gratuita in domeniul securitatii sociale, atat pentru cetatenii italieni rezidenti in Romania, cat si pentru romanii care au lucrat in Italia.

In cadrul intalnirii care a avut loc in biroul presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, Consului Onorific Dino Tucci a reiterat ideea de a colabora pe partea de servicii si asistenta in ceea ce priveste comunitatea italiana din Maramures, dar si varianta de a promova judetul prin aducerea unor investitori in zona.

Seful administratiei judetene a vorbit despre Zilele Maramuresului, eveniment care va avea loc in luna mai si, timp de o saptamana, sub egida ”Haida hai la Maramu’ se va incerca punerea in valoarea a cat mai multe zone din judet.

”Incercam sa cream foarte multe evenimente la care sa participe cat mai multi oameni interesati in domeniul turismului, dar si investitori. Dorim sa aducem turoperatori din diverse tari, care sa vada ce putem oferi ca judet in ceea ce priveste turismul”, a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Consulul Onorific Dino Tucci a subliniat faptul ca, la biroul lui situat in Satu Mare, pe strada Decebal Nr. 5, ii asteapta pe toti maramuresenii care intampina probleme in Italia si care nu au gasit inca o rezolvare, stiind ca multi locuitori ai judetului muncesc in acest stat.

In cursul saptamanii viitoare, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, insotit de vicepresedintele Ioan Doru Dancus va avea o noua discutie cu dr. Simion Belea, seful Biroului de Reprezentanta a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, pentru a vedea noi oportunitati de atragere a turistilor italieni in judetul nostru.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *