Diplomatia americana: Summitul Donald Trump – Xi Jinping ar putea avea loc la sfarsitul lunii aprilie

Un summit mult asteptat al presedintelui Donald Trump cu omologul sau chinez Xi Jinping cel mai probabil nu va avea loc luna aceasta si ar putea fi amanat pana spre sfarsitul lunii aprilie, a declarat vineri secretarul de stat american Mike Pompeo, transmite dpa, informeaza AGERPRES.

“S-au facut progrese reale si sunt increzator, fie ca este vorba de inceputul lunii aprilie, de mijlocul lunii aprilie sau chiar daca va mai lua in plus doua saptamani, trebuie sa iasa bine”, a declarat Mike Pompeo pentru canalul de televiziune Fox News.

“Aceste relatii comerciale conteaza. De aceea si le-a asumat presedintele Trump”, a adaugat secretarul de stat american.

Presedintele SUA a decis luna trecuta sa nu impuna noile tarife pentru marfuri provenind din China, in valoare de 200 de miliarde de dolari, in incercarea de a favoriza realizarea de progrese in negocierile comerciale.

Liderul de la Casa Alba a mentinut tarifele recent impuse pentru importuri chinezesti in valoare de 250 de miliarde de dolari, iar China a ripostat cu taxe de import asupra unor marfuri americane in valoare de 110 miliarde de dolari.

La randul lor, oficialii chinezi si-au exprimat speranta ca un acord comercial bilateral va putea fi convenit in viitorul apropiat.

Cel mai probabil summitul Trump-Xi va avea loc la resortul Mar-a-Lago din Florida, detinut de Donald Trump.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1