Directia de Sanatate Publica intensifica controalele, in perioada Sarbatorilor Pascale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

carneIn perioada Sarbatorilor Pascale, Directia de Sanatate Publica (DSP) Maramures va intensifica controalele igienico-sanitare in unitatile de productie carne, preparate din carne, lapte, patiserie, cofetarie, panificatie, precum si a unitatilor care organizeaza mese festive.

Reprezentantii DSP le reamintesc consumatorilor regulile privind prevenirea imbolnavirilor:

– se recomanda cumpararea produselor alimentare numai din unitati autorizate, in termen de valabilitate si pastrarea acestora in conditii corespunzatoare;

– prepararea alimentelor se va face inainte de a fi consumate, fara ca alimentele perisabile (manioneza, creme, preparate din carne tocata) sa fie pastrate la temperaturi necorespunzatoare;

– este importanta respectarea normelor de igiena (spalarea mainilor, spalarea legumelor, fructelor si zarzavaturilor)

In fiecare an, nerespectarea sau necunoasterea regulilor de igiena a alimentatiei cauzeaza imbolnaviri grave, cu toate consecintele acestora.

Unitatile de asistenta medicala vor functiona cu programul adaptat la perioada de sarbatori, respectiv centrele de permanenta cu program non-stop in perioada 11 – 13 aprilie. De asemenea, au fost organizate la nivelul Statiei judetene de ambulanta si in cadrul fiecarei unitati sanitare cu paturi sistemul de garzi pentru acordarea asistentei de urgenta medico-chirurgicala.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2