Directia Generala Antifrauda monitorizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor

Directia Generala Antifrauda Fiscala monitorizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor, pentru asigurarea unui mediu concurential onest si a accesibilitatii mijloacelor de prevenire a infectarii cu noul coronavirus, informeaza, joi, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

„Ca urmare a dinamicii preturilor, Directia Generala Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF monitorizeaza si analizeaza comertul cu produse care au inregistrat cresteri semnificative nejustificate ale preturilor, pentru asigurarea unui mediu concurential onest si a accesibilitatii mijloacelor de prevenire a infectarii. Monitorizarea variatiilor de preturi si verificarea modului de declarare a obligatiilor fiscale aferente veniturilor realizate in aceasta perioada include atat dispozitive medicale (masti, manusi, biocide, dezinfectanti) si alte echipamente de protectie sanitara, care asigura preventia si tratarea afectiunilor asociate COVID-19, cat si produse alimentare esentiale specifice cosului de baza”, precizeaza sursa citata intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala verifica daca se respecta masurile suspendarii: comercializarii consumului produselor alimentare si a bauturilor alcoolice si nealcoolice in restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice; activitatilor comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear si de ingrijire personala; comertului cu amanuntul al produselor si serviciilor in centrele comerciale cu suprafata de vanzare mai mare de 400 de metri patrati in care-si desfasoara activitatea mai multi operatori economici.

„In centrele comerciale mentionate este permisa continuarea comercializarii de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor si serviciilor de optica medicala, a serviciilor de curatatorie si a produselor electronice si electrocasnice,daca operatorii economici respectivi asigura livrarea la domiciliu”, subliniaza sursa citata.

Potrivit Directiei Generale Antifrauda, firmele care incalca masurile stabilite in ordonantele militare pot fi amendate cu pana la 70.000 de lei.

„Incalcarea de catre persoane juridice a masurilor stabilite in ordonantele militare se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare), precizeaza ANAF in comunicatul remis joi AGERPRES.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu